Christiana de Blank tijdens de Asian Grand Prix 2016

Balletdanseres Christiana de Blank toegelaten tot Prix de Lausanne

De 15-jarige balletdanseres Christiana de Blank is toegelaten tot de prestigieuze balletcompetitie van de Prix de Lausanne. Uit 380 kandidaten koos de jury 78 kandidaten die het op 3 februari in Zwitserland tegen elkaar opnemen.

Christiana de Blank als Nikiya in La_Bayadere (2017)

Christiana begon op haar vierde met ballet en wist al snel dat ze aan ballet haar leven wilde wijden. Op dit moment volgt ze een opleiding aan de Hong Kong Youth Ballet Academy voor dertig uur in de week. In de overige uren studeert ze thuis voor haar middelbare school. Christiana de Blank is de eerste balletdanseres uit Hong Kong die is toegelaten tot de Prix de Lausanne.

Gespot door Nederlandse balletgezelschappen

Christiana heeft een Nederlands paspoort, maar is geboren en getogen in Hong Kong. Haar Nederlandse vader is namelijk CEO bij Sun Hung Kai Hotels (waaronder Four Seasons en Ritz-Carlton) en onderdeel van SHKP, ’s werelds grootste vastgoed bedrijf. Ricco de Blank: “Mijn vrouw Virginia en ik zijn natuurlijk enorm trots op haar. Nederlandse balletgezelschappen hebben al interesse voor haar getoond. Op 9 en 10 december danst ze in Hong Kong de hoofdrol van prinses Aurora in Doornroosje.” 

Meer inspiratie