Doornroosje - Het Nationale Ballet van Oekraïne

Het Nationale Ballet van Oekraïne naar Nederland

Met Doornroosje (The Sleeping Beauty/ Spiashchaja krasavitsa) brengt het Het Nationale Ballet van Oekraïne een klassiek-romantisch ballet dat een uitdaging is geweest voor alle grote choreografen. Vriend en vijand zijn het erover eens: de mooiste versie is toch wel het verhalende en sprankelende ballet uit 1890 van de legendarische Marius Petipa. Voeg dit bij de sterke muziek van Tsjaikovski en een meeslepende theateravond is gegarandeerd.

Gratis naar Doornroosje? Maak kans op vrijkaarten!

Doornroosje is op en top romantisch

Het beroemde Russische Keizerlijke Ballet uit Sint Petersburg kreeg van Tsaar Alexander Romanov III in 1890 opdracht om een groots, onvergetelijk sprookjesballet te ontwerpen op nieuwe muziek van Pjotr Iljitsch Tsjaikovski. Met choreografie van de Franse balletmeester Marius Petipa is dit meesterwerk, Doornroosje (The Sleeping Beauty/ Spiashchaja krasavitsa) wereldbekend. Het Nationale Ballet van Oekraïne Odessa brengt deze kolossale droomvoorstelling, een betoverende ervaring voor de hele familie in een vernieuwde versie in de maand december naar onze Nederlandse theaters. 

Internationaal balletgezelschap

Het Nationale Ballet van Oekraïne zetelt in een van de oudste en mooiste opera en ballethuizen van Europa. Het gezelschap heeft een internationale reputatie vanwege haar indrukwekkende ensemble, brilliante solisten en hartstochtelijke ensceneringen. Voor het eerst krijgt het Nederlandse publiek de kans om te genieten van de verbluffende kwaliteit die deze voorstelling zo onweerstaanbaar maakt. Een productie met 120 medewerkers bestaande uit het balletensemble, topsolisten en jong talent van de nationale Oekraïense dansacademie begeleid door het grote orkest van de Nationale Opera van Oekraïne.

  • 21-December-RAI Amsterdam (19:30)
  • 22-December-Cultureel Centrum Hasselt (uitverkocht) (20:00)
  • 23-December-Zuiderstrandtheater Den Haag (19:30)
  • 24-December-Parkstad Limburg Theater Heerlen (14:00)