Balletdanser Sergei Polunin maakt Hollywooddoorbraak

Balletdanser Sergei Polunin maakt Hollywooddoorbraak

De balletdanser Sergei Polunin maakt een carrièreswitch. De balletdanser stapt van het podium over naar het witte doek. Polunin zal te zien zijn in twee bioscoopfilms. De ballerino vertolkt een rol in de films Murder on the Orient Express en Red Sparrow.

Het is niet de eerste keer dat Polunin te zien is in een film. In 2016 kwam de documentaire Dancer uit over de controversiële danser. Dit is echter de eerste keer dat Polunin in de huid van een personage kruipt. In de films Murder on the Orient Express en Red Sparrow zijn naast de ballerino grote namen te zien zoals Jennifer Lawrence, Johnny Depp en Penelope Cruz.

Grote droom van de balletdanser Polunin

Polunin uitte zijn droom om in Hollywood te acteren al in 2014. Zijn acteerplannen werden uitgesteld en nu, twee jaar later, maakt hij er eindelijk werk van. Polunin is bij het publiek vooral bekend door zijn dansvideo op het nummer Take me to curch. De video werd 16 miljoen keer bekeken.

Van belofte naar bad boy van de balletwereld

De balletdanser werd op negentienjarige leeftijd gezien als een belofte voor de balletwereld. Polunin was al op die leeftijd benoemd tot eerste solist bij The Royal Ballet. Hij was daarmee de jongste solist ooit bij het balletgezelschap. Twee jaar later verliet hij van de een op de andere dag The Royal Ballet. Polunin was gefrustreerd door het lage loon en de saaie repetities.

Polunin bleef daarna wel bij verschillende balletgezelschappen dansen, maar ontpopte zich van belofte tot bad boy van de balletwereld. Uitgaan en drugs kregen meer prioriteit voor Polunin dan de repetities. De ballerino toonde met steeds meer trots zijn getatoeëerde lichaam en geeft toe wel eens cocaïne te hebben gebruikt voor een repetitie.  

Murder on the Orient Express en Red Sparrow

De Hollywood film Murder on the Orient Express is een remake van de gelijknamige film uit 1974. De film is gebaseerd op de roman van Agatha Christie. Naast Polunin spelen Johnny Depp en Penelope Cruz een rol in deze film.

De twee film, Red Sparrow, is een spionagefilm over een voormalig ballerina die wordt ingezet als Russische spion. In deze film speelt ook de bekende actrice Jennifer Lawrence.

Het is nog afwachten wanneer de films beginnen met opnemen en hoe lang het duurt voordat de films te zien zijn. 

Meer inspiratie