Daniel Montero Real © Oscar Timmers

Ballerino Daniel Montero Real nieuwe ambassadeur Terre des Hommes

Ballerino Daniel Montero Real is de nieuwe ambassadeur van Terre des Hommes. Dat werd 16 december 2016 bekend gemaakt bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. De ballerino verzet voortaan ook passen om Terre des Hommes verder op de kaart te zetten. Terre des Hommes is een kinderrechtenorganisatie en onderzoeker in uitbuitingssituaties.

De kersverse ambassadeur danst bij Het Nationale Ballet. Real vindt dat, nu zijn droom is uitgekomen, het zijn taak is om andere kinderen te helpen met hun dromen. De ballerino’s grootste wens is om met kinderen te kunnen dansen, zodat ze een manier vinden om zich te uiten en trauma’s te verwerken.

Danstalent als boegbeeld voor Terre des Hommes

De Spaanse Real raakte onder de indruk van het werk van Terre des Hommes door het wereldberoemde project Sweetie. Het virtuele tienjarige Filipijnse meisje Sweetie ontmaskerde duizend daders van webcamseks met kinderen. Terre des Hommes benaderde hiermee het probleem via de kant van de dader met een nepprofiel.

“Als kind liep ik tegen obstakels aan, maar geen muren. Ik wil dat ze in een wereld leven waar mogelijkheden mogelijk zijn,” aldus Real. De danser studeerde aan de Royal Conservatoire of Madrid. In 2013 werd Real lid van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Een jaar later werd hij aangenomen bij Het Nationale Ballet als élève en in 2015 werd hij bevorderd tot het corps de ballet.

Dans bereikt kinderen

Sander Hanenberg van Terre des Hommes is verheugd met het ambassadeurschap van Real. “Met Real hebben we wederom een sterke ambassadeur erbij die een brug slaat naar de wereld van de dans en hopelijk in de toekomst ook via deze kunstvorm kan werken met kinderen.”

Meer inspiratie