Time to Dance Avant Garde Grote winaar Groningen

Avant Garde wint Time To Dance

Tim Jansen en Herrold Anakotta uit Groningen hebben afgelopen vrijdag 8 juni met hun dancecrew Avant Garde de finale van Time to Dance gewonnen, een dansprogramma van RTL 4. De dancecrew won in 2016 ook het televisieprogramma Battle on the dance floor. Het Dagblad van het Noorden nam een interview af met de crew.

Dancecrew uit heel het land

De finale was al in februari opgenomen. Een lange tijd moest dancecrew het heugelijke nieuws voor zich houden. Tim en Herrold komen uit Groningen. Maar de rest van dancecrew komt uit het hele land. Tim was sowieso van plan om de finale met zijn vrienden en familie de finale te gaan bekijken.

Van Hiphop tot Locking

De urban dansgroep Avant Garde bestaat al 2,5 jaar. De dancecrew was nog niet zo lang bij elkaar toen ze het programma Battle on the Dance Floor wonnen. Avant Garde heeft daarna elkaar en hun kledingstijl niet losgelaten en dansen nog volop.

De jongens hebben allemaal een andere dansstijl wat ze samen stellen in hun choreografieën. Hip hop, breakdance, house popping en locking, het komt allemaal voor.

Avant Garde internationaal

Avant Garde heeft ook in het buitenland al zijn intrede gaan. Zo deden ze ook mee aan Belgiums Got Talent, die is uiteindelijk niet wonnen. Battle on Dance Floor heeft ze veel gebracht. Aangezien Time to Dance nog groter zou worden, besloten ze weer mee te doen.

Avant Garde trots op auditie

Het meest trots waren ze op hun auditie van 30 seconden, waar ze een staande ovatie ontvingen. De dancecrew liet weten dat de jury heel streng en ze daardoor erg zenuwachtig waren. De auditie moest zonder muziek worden uitgevoerd, wat een uitdaging was.

Voor aankomende zomer zijn hun plannen om naar het buitenland te gaan. Avant Garde wordt al overspoeld met boekingen voor bijvoorbeeld, bedrijven die willen dat ze komen dansen bij het lanceren van een product, bruiloften, video’s en theaters. “We gaan dus gewoon lekker door!” laat de dancecrew tegen WIE? weten.

Afgelopen vrijdag wonnen ze het Time to Dance op RTL 4 en gingen ze aan de haal met een bedrag van €50.000,-.

Meer inspiratie