Arno Schuitemaker - While We Strive © Jochem Jurgens

Arno Schuitemaker wint choreografieprijs in Grenoble

De Choreograaf Arno Schuitemakers veroverde in het weekend van 26 en 27 november 2016 de tweede prijs op het dansplatform [re]connaissance in Grenoble, Frankrijk. Met zijn voorstelling While we Strive won Schuitemakers een geldbedrag van 5000 euro en een residentie bij Centre de Développment  Chorégraphique Le Pacifique.

Dit was voor ze zesde keer dat CDC de Grenoble samen met Maison de la Danse de [re]connaissance organiseerde. Dit is niet de laatste keer dat Schuitemakers zijn  stukken in Frankrijk presenteert. Zo zal de voorstelling While we Strive volgend seizoen meerdere malen in Frankrijk worden opgevoerd.

Schuitemakers erg enthousiast

Zondag 27 november liet Schuitemakers zijn blijdschap op Facebook horen. Hij bedankte de dansers en crew voor het harde werken. Daarnaast bedankt hij Olivier Perry, die While we Strive had aangedragen voor de juryprijs van [re]connaissance.

Dansvoorstelling While we Strive

While We Strive is geïnspireerd door filosofie en neurowetenschappen. Tijdens de voorstelling worden de zintuigen geprikkeld en wordt er een fysieke en mentale ervaring gecreëerd. Drie dansers nemen je mee op een reis door je eigen fantasie. While we Strive is opgedeeld in vier gedeeltes, waarbij elk gedeelte iets nieuws brengt en een ander karakter heeft. De voorstelling ging in 2015 in Nederland in première als coproductie met DansBrabant. Begin volgend jaar keert de voorstelling terug naar Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar de voorstelling? Lees hier onze review

Meer inspiratie