While We Strive van choreograaf Arno Schuitemaker in première

While We Strive van choreograaf Arno Schuitemaker in première

Op vrijdag 17 april 2015 vindt de premiere plaats van While We Strive van Arno Schuitemaker. Met zijn kenmerkende bewegingstaal en inventief gebruik van technologie neemt Schuitenmaker zijn toeschouwers mee in een ‘trip’ voor de zintuigen.

Dansvoorstelling While We Strive

De ruimte vult zich met geluid. Het licht golft er doorheen. Drie dansers bewegen onophoudelijk, van verstild tot dynamisch en explosief. Het krachtige samenspel van beweging, licht en geluid brengt bij de toeschouwer een stroom van associaties op gang. Niet voor niets vormt Arno Schuitemakers fascinatie voor filosofie en neurowetenschap de inspiratiebron voor While We Strive: een trip voor de zintuigen die verleidt tot een andere kijk op het hier-en-nu.

While We Strive is productie van Stichting SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met DansBrabant en komt tot stand met financiële bijdragen van Fonds Podiumkunsten, VSBfonds, Fonds 21, Prins Bernard Cultuurfonds en de Nederlandse Ambassade in Parijs. Het project wordt ondersteund door Centre National de la Danse (Parijs), HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste (Dresden), Centre de Dévelopment Corégraphique Toulouse/Midi-Pyrénées (Toulouse) en The Abrons Arts Center (New York City).

Voor de speellijst, zie de website van Arno Schuitemaker.

Choreograaf Arno Schuitemaker

Arno Schuitemaker (1976) studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek voordat hij op zijn vijfentwintigste besloot een professionele dansopleiding te gaan volgen. Nu, ruim twaalf jaar later, is Schuitemaker hard op weg de wereld te veroveren. Zijn werk is te zien van Amsterdam tot Hong Kong en van Parijs tot Montreal.

Arno Schuitemaker weet als geen ander existentiële onderwerpen te vertalen naar fysieke voorstellingen. Met de kenmerkende bewegingstaal van zijn voorstellingen laat Arno Schuitemaker zien wat het volgens hem betekent om mens te zijn.

De Volkskant over I is an Other (2014) :

“De climax is slim en ontroerend. (...) Dan zie je hoe er een dialoog, een gedeeld universum, kan zijn tussen twee verschillende werelden (...) Ronduit prachtig.” **** - Mirjam van der Linden