Ann van den Broek te zien met The Lady in Black bij NPO2

Ann van den Broek te zien met The Lady in Black bij NPO2

Op donderdagavond 2 april is de documentaire The Lady in Black te zien op NPO2 in Het Uur van de Wolf. Extreme ervaringen en emoties staan centraal in het werk van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Haar heftige choreografieën zijn vrijwel zonder uitzondering heel persoonlijk. Haar werkwijze is niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers, maar ook van zichzelf, onvoorwaardelijke toewijding. Deze aanpak staat centraal in de documentaire The Lady in Black van Lisa Boerstra die te zien is om 23.00 uur op de NTR.

Documentaire Ann van den Broek

Ann Van den Broek heeft met haar vernieuwende dansvoorstellingen internationale faam verworven. Tegelijkertijd heeft ze in het dagelijks leven te maken met de complexe haat liefde verhouding tot de mensen om haar heen. De documentaire The Lady in Black bevat een harde confrontatie tussen de dansers en hun choreografe. Regisseuse Lisa Boerstra (die eerder voor de NTR L.A. Raeven De Verbeelding Voorbij maakte) laat zien hoezeer Ann Van den Broek zelf met de choreografieën verweven is en brengt leven en werk van de kunstenaar samen in een nieuwe ervaring.

Dansvoorstelling The Black Piece

De documentaire concentreert zich op de voorbereidingen van de voorstelling The Black Piece. Hierin nemen de dansers en een cameraman het publiek mee naar het zwart dat onophoudelijk aantrekt, aandacht opeist, intrigeert en beklijft. De camera onthult en ontsluiert wat anders ongezien blijft. De toeschouwer wordt telkens op het verkeerde been gezet. Is de werkelijkheid niet altijd vreemder dan je denkt? De voorstelling zet dansers en publiek op scherp.

Deze documentaire is ook te zien op het Cinedans festival in Amsterdam op 15 maart om 19.15 uur.

Meer inspiratie