360° Communicating Dance

360° Communicating Dance: Een nieuwe online communicatie toolkit

De nieuwe website www.communicatingdance.eu is het resultaat van het EU-project: 360° Building Strategies for Communication in Contemporary Dance, mede gefinancierd door het Erasmus+ -programma van de Europese Unie. Deze online communicatie toolkit is gecreëerd om dansprofessionals te helpen bij het ontwikkelen van hun denkwijze, vaardigheden en werkwijzen op het gebied van communicatie met belangrijke partners in de danswereld.

Een toolkit voor dansprofessionals

In een jaar tijd heeft de organisatie van Communicating Dance een reeks best-practices mogelijk gemaakt: er zijn diverse ontmoetingen georganiseerd met zes Europese danshuizen, internationale communicatie- deskundigen en vele dansbeoefenaars in verschillende loopbaanstadia met uiteenlopende praktijken. Het resultaat van deze diverse ontmoetingen is een toolkit, bedoeld om professionals op het gebied van dans en podiumkunsten te stimuleren om te denken, te doen en te spelen. Zo zijn in deze toolkit sleutelwoorden te vinden die cruciaal zijn voor succesvolle communicatie op het gebied van hedendaagse dans. Tevens is hier een verzameling van praktisch advies, bruikbare sjablonen en veel gestelde vragen over pers en marketing te vinden. Daarbij staat in deze online communicatie toolkit een modulair hulpmiddel dat dansprofessionals inspireert om met hun eigen communicatieplan te creëren (en te spelen) in een visueel, interactief formaat.

Projectpartners

360° Building Strategies for Communication in Contemporary Dance is mede mogelijk gemaakt door de volgende projectpartners: Centro per la Scena Contemporanea, Bassano Del Grappa; Dance Ireland, Dublin; Dansateliers, Rotterdam; Hrvatski institut za pokret i ples, Zagreb; K3 - Zentrum für Choreographie | Tanzplan Hamburg / Kampnagel; La Briqueterie - CDCN du Val-de-Marne en Vitry-sur-Seine.

Meer inspiratie