‘The Lion King’ best bezochte musical ooit in Nederland.

‘The Lion King’ best bezochte musical ooit in Nederland

The Lion King’ heeft erg veel bezoekers getrokken. Verdeeld over twee speelperiodes heeft de musical voorstelling namelijk 3,3 miljoen bezoekers getrokken.

Veel bezoekers

Dit is niet de eerste keer dat “The Lion King’ te zien is, de musical was namelijk al tussen 2004 en 2006 te zien in het theater in Scheveningen. De voorstelling heeft toen ook al erg veel bezoekers getrokken namelijk 1,7 miljoen.

Een dag in het leven van een ‘The lion king’ danseres 

India Bolds is een van de danseressen voor ‘The Lion King’ in Amerika. Ze danst negen verschillende personages per show, acht keer per week. Dit vergt veel energie, ze moet namelijk veel choreografieën en kostuum veranderingen onthouden, ook moet ze weten op welke momenten ze het podium op komt en af gaat. Om negen uur begint Bolds dag, dit is het enige moment dat ze samen kan zijn met haar verloofde. Rond een uur gaat Bolds de visagie in voor de matinee voorstelling. Om half twee staat Bolds op het podium en om half vijf is de show afgelopen.

Van de troon gestoten

Een andere bekende musical in Nederland is ‘Soldaat van Oranje’. De musical heeft 2,8 miljoen bezoekers getrokken. ‘The Lion King’ heeft hiermee ‘Soldaat van oranje’van de troon gestoten. Directeur Albert Verlinde heeft dit op 27 maart 2019 bekend gemaakt, vlak voor de duizendste voorstelling van de tweede reeks.

Wil je ‘The Lion King’ nog graag in Nederland bezoeken? Dat kan! De laatste voorstelling vindt plaats in juli 2019.

 

Meer inspiratie