Salsaventura salsa dansfeest

Salsaventura: een dansavontuur voor het leven

In de rubriek '7 vragen aan ...' vertelt Maaike over Salsaventura.

1. Hoe is Salsaventura begonnen?

Salsaventura is in 1996 opgestart door eigenaar Morry Krispijn. Na een vakantie in Zuid-Amerika en een aantal teleurstellende danslessen besloot hij zelf het heft in handen te nemen. Hij had zelf met veel moeite leren dansen en zag dat er veel behoefte aan duidelijkheid en structuur was. Dansen hoeft niet moeilijk te zijn als het rustig en duidelijk wordt uitgelegd. Onder dat motto ontwikkelde Morry een eigen lessysteem waarmee inmiddels duizenden mensen hebben leren dansen.

2. Waar komen de verschillende dansstijlen vandaan?

Salsaventura dansfeestSalsa komt oorspronkelijk uit Cuba. De manier waarop het anno 2017 over de hele wereld wordt gedanst, is vooral ontstaan in New York door een mix van latin, ballroom, cha cha cha en Cuban salsa. Kizomba komt uit Angola en heeft de laatste jaren een sterke invloed gehad vanuit Frankrijk, waar een mix wordt gemaakt tussen traditionele kizomba en urban. Bachata komt van de Dominicaanse republiek. Zouk als dans is afkomstig uit Brazilië.

3. Veranderen die stijlen nog onder invloed van nieuwe ontwikkelingen, zoals muziek of is men strak in de leer?

Ja, de stijlen zijn altijd in ontwikkeling. Zie ook bijvoorbeeld de Bachata Sensual die nu heel populair is in Zuid-Europa.

4. Wat is het geheim van jullie succes? 

Structuur, duidelijkheid, een goede administratie en een professioneel team van docenten. Daarnaast is het altijd de kern geweest om mensen goed te leren dansen.

5. Is er een leeftijdsgrens om bij Salsaventura te kunnen dansen?

Er is geen grens. We hebben cursisten van 12 jaar jong en de oudste is 83.

6. Wat zijn ontwikkelingen voor de toekomst van Salsaventura?

We zijn nog heel druk in ontwikkeling en met heel veel bezig. Zo organiseren we in november 2017 een nieuwe Latin Dance Bootcamp. Een dag waarop mensen kennis kunnen maken met de verschillende dansen.

7. Wil je nog iets kwijt?

Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken hoeveel verschillende manieren er zijn om dans te beoefenen. Er is voor elke liefhebber van swingende dans wel een passende stijl te vinden. Kom vooral eens kijken op een proefles!

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: