Joost de Klein

Joost de Klein: “Ik voelde me erg thuis bij Aventus Dans”

Joost de Klein, oud-student Aventus Dans, draagt de opleiding nog altijd een warm hart toe. “Aventus is een ontzettend goede school en je krijgt persoonlijke begeleiding. Ik ben nog steeds regelmatig bij de opleiding te vinden.”

Joost koos in eerste instantie voor een dansopleiding in Amsterdam, maar dat was het toch niet helemaal voor hem. Joost: “Na een half jaar ben ik geswitcht en alsnog naar Aventus gekomen. Dit bleek een goede keuze te zijn. Ik voelde me er erg thuis. Aventus is een ontzettend goede school, de docenten hebben persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. En ik heb ook erg genoten van de eensgezindheid binnen de opleiding.” 

Lekker makkelijk de hele dag dansen… Of toch niet?

Een veelgehoord vooroordeel over dansopleidingen is dat het lekker makkelijk is. Je danst immers de hele dag. Toch? Joost: “Dit is het meest vreselijke vooroordeel dat mensen over een dansopleiding kunnen hebben. Ook bij deze opleiding krijg je gewoon theorie. Sterker nog, de theorie is eigenlijk heel veel! Zo leer je onder andere over voeding, anatomie, ondernemen, dansgeschiedenis en meer. Uiteraard krijg je ook gewoon Engels, Nederlands en rekenen. Je danst dus echt niet de hele dag! Daarnaast zijn de dagen lang, omdat het dansen zelf er ook nog bij komt. En ook de danslessen zijn, ondanks dat ze leuk zijn, ontzettend zwaar!”

Aventus Dans, een aanrader?

Joost: “Ik raad deze opleiding zeker aan omdat het een heel gave opleiding is. Je krijgt veel diverse opdrachten, bent veel met jouw klas op stap en staat vaak samen op het toneel! Weet wel waar je aan begint: deze opleiding moet je niet kiezen als je dansen 'wel leuk' vindt. Want nogmaals, het is een pittige opleiding.”

Zelfstandig ondernemer

Na de opleiding Moderne Dans is Joost voor zichzelf begonnen. Hij geeft les bij drie verschillende dansscholen. Joost: “De opleiding heeft mij deels voorbereid op het zelfstandig ondernemerschap door in het derde jaar lessen ondernemingsvaardigheden aan te bieden. Hier leer je hoe je een eigen bedrijf kunt starten en wat er allemaal bij komt kijken. En zelfs nu, nadat ik de opleiding heb afgerond, bieden de docenten mij nog hun hulp aan.”  

Tips van Joost

Voor wie de dansopleiding overweegt, heeft Joost nog een aantal tips. “Probeer niet teveel te stressen,  maar geniet van het moment. Het is een heel gave opleiding waarin je veel ontdekt over jezelf en jouw lijf als danser. Sta open voor nieuwe dingen en probeer dingen buiten je comfort zone, dit wordt vaak op prijs gesteld. En last but not least: houd rekening met lange dagen, maar dan wel samen met veel lieve mensen die in hetzelfde schuitje zitten en die jou graag door die lange dagen heen willen helpen!”

Meer inspiratie