Liz Dans

Zuidlarenstraat 57 - 2545 VP Den Haag

Dansschool Den HaagLiz Dans verzorgt Flamenco danslessen voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen zowel beginners als gevorderden. In de Flamenco lessen besteden we aandacht aan de mooie armbewegingen, de houding, het klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk. Ook leren we een danschoreografie aan.

We werken in 2 blokken per jaar en per blok werken we naar een danschoreografie toe in een bepaalde flamenco stijl. Kom eens langs en doe een les mee om te kijken of het wat voor je is!

Dans je bij deze dansschool? Bekijk snel de voordelen!

Liz Dans rooster 2018 – 2019

 

Flamenco danslessen

Informatie over de Flamenco danslessen o.l.v. Lizzy Verloop.

In de Flamenco danslessen besteden we veel aandacht aan de techniek van het voetenwerk, de houding en de armen en aan de expressie, beleving van de dans.

We hebben nu lessen op 5 verschillende niveau's en in iedere les werken we aan een danschoreografie in een bepaalde stijl (palo). Zo zijn er dan ook dit jaar 5 verschillende stijlen te leren. 

Zie bij ieder niveau hieronder de stijl waar we dit jaar in werken. Regelmatig is er live gitaarbegeleiding van Vicente José Santiago.

 

Flamenco beginners - 0 tot een half jaar danservaring.

Donderdag 20.00 - 21.00 uur. Leer in deze les alle basistechnieken. We werken aan een danschoreografie in de stijl Rumbas. De Rumba Flamenca is een vrolijke stijl, heeft het gevoel van een feestje. Ook maken we in dit jaar alvast kennis met de stijl Tangos en zullen we andere stijlen alvast leren herkennen.

 

Flamenco beginners plus - vanaf 1 jaar danservaring.

Donderdag 19.00 - 20.00 uur. In deze les werken we aan het verbeteren en uitbreiden van de techniek. We werken aan een danschoreografie in de stijl Alegrías. Dit is een nieuwe choreografie. Ook zullen we af en toe de Tangos de Triana herhalen. Beide vrolijke dansen.

 

Flamenco half gevorderd - vanaf 2 jaar danservaring.

Dinsdag 20.00 - 21.00 uur. In deze les werken we aan een danschoreografie in de stijl Soleares. Deze dans heeft veel expressie, is wat langzamer maar met veel kracht en passie. We herhalen de dans Alegrías van vorig jaar af en toe.

 

Flamenco gevorderd - vanaf 3 jaar danservaring.

Vrijdag 19.30 - 20.30 uur.  We werken aan een dans in de stijl Guajiras. Deze dans is met veel passie en nog een extra moeilijkheidsgraad is het dansen met een waaier.

Veel techniek voetenwerk, draaien, met waaier dansen is hier aan de orde. Ook herhalen we de dansen Farruca en Alegrías af en toe.

 

Flamenco vergevorderd- vanaf 5 jaar danservaring.

Vrijdag 20.30 - 21.30 uur. We werken dit jaar aan een dans in de stijl Fangangos de Huelva en aan nog een dans in de stijl Bulerias en aan improvisatie Bulerias.

aansluitend is er nog een half uurtje om de andere dansen door te dansen.

 

Castagnetten & Flamenco les.

Vrijdag 18.30 - 19.30 uur. We werken aan het verbeteren van de castagnetten techniek. We leren de Sevillanas, alle 4 de copla's de spelen. En we leren een korte choreografie aan Seguiriyas met Castagnetten en we werken stap voor stap aan het spelen van Castagnetten tijdens het dansen van de Sevillanas.

 

We maken regelmatig een oefenvideo en zetten deze op een besloten pagina. Zo kan iedereen de dans van zijn eigen les oefenen.

 

Korte cursussen zijn er op dinsdag;

19.00 - 20.00 uur Sevillanas en vanaf 26 maart Flamenco Techniek.

21.00 - 22.00 uur Palmas o.a

lees meer over de cursussen.

 

Alle lessen worden gegeven in Theater Dakota / Zuidlarenstraat 57 in Den Haag

Tweede etage / dansstudio 2

Kleedkamers en douches aanwezig

 

Proefles mogelijk en Ooievaarspas korting mogelijk.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Lizdans.

Liz Dans is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 15,- voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder!

Dansschool Den Haag

Nieuws - 13 jul 2015

Vanaf september 2015 starten er bij Liz Dans nieuwe cursussen Flamenco dans. Liz Dans verzorgt Flamenco danslessen voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen zowel beginners als gevorderden.

Abonneren op Liz Dans