MBO Dans

MBO DANS leidt dansers op tot allround Dansprofessional, die met een open mind, bewust van haar kwaliteiten en vanuit een eigen dansvisie een bijdrage leveren aan de danswereld. De lessen vinden plaats op de uitvoeringslocatie De Kring in Roosendaal.

Tijdens de opleiding volgt de student een persoonlijke opleidingsroute en ontdekt hij of zij alle aspecten en facetten van de danswereld, van urban contemporary tot hiphop, van podium tot lesgeven en van creëren tot organiseren. Dankzij de vele samenwerkingen met allerlei partners uit het werkveld, staan de dansers vanaf de start met één been in het werkveld.

Uniek is de samenwerking met Theater de Kring. Nog niet eerder in Nederland verbond een MBO Dans opleiding zich aan een theater! De danslessen vinden veelal plaats op het podium van de grote zaal in theater de Kring.

Na de opleiding op niveau 3 kunnen dansers doorstromen naar niveau 4 of direct het werkveld in; lesgeven, als uitvoerend danser, organiseren van dansevenementen/projecten of als maker. Dans kan in alle lagen van de maatschappij worden ingezet, als doel of als middel.

Na de opleiding op niveau 4 kunnen dansers doorstromen naar een hbo-opleiding; bijvoorbeeld een dansopleiding op hbo-niveau, zoals bij Fontys, Artez, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Codarts of AHK óf elke andere hbo-opleiding. Er zijn alumni te vinden bij o.a. de PABO, fysiotherapie, event management en social work.

Ook kan men direct het werkveld in; lesgeven, uitvoerend danser, organiseren van dansevenementen/projecten of als maker. Dans kan in alle lagen van de maatschappij worden ingezet, als doel of als middel.

 

Voor meer informatie over MBO DANS, ga naar www.mbodansgoes.nl

 

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Spikey Lee Claessens
Interview - 31 jan 2018

Spikey Lee Claessens is momenteel werkzaam als danser/dansdocent en choreograaf. Hij legt uit hoe de dansopleiding MBO Dans Goes hem op weg heeft geholpen.

Bron: MBO Dans Goes
Reportage - 14 okt 2015

Bij MBO Dans Goes is elke student anders, heeft zijn of haar eigen unieke danskwaliteiten en dat vinden wij juist te gek! Ons onderwijs is gericht op een sterke (danstechnische) basis en wij vinden de persoonlijke ontwikkeling van de studenten heel belangrijk.

Abonneren op MBO Dans