Evolutio

Stichting Evolutio zet zich in voor de ontwikkeling van danstalent in Oost Nederland. Volwassenen en kinderen wordt de mogelijkheid geboden zich in hun eigen regio verder te ontwikkelen en bieden ze een podium om zich te presenteren. Initiatiefnemers van Evolutio zijn Tim Aafjes en Lidy Hungerink. Beide danser, docent en choreograaf.

Waarom Evolutio

Het idee voor Stichting Evolutio ontstond doordat voor jong danstalent uit het oosten van het land veel minder mogelijkheden zijn om door te ontwikkelen dan in het westen van het land. Het hoogst haalbare is veelal het selectie/wedstrijdteam van de lokale dansschool. Dansers die zichzelf willen blijven ontwikkelen waren al snel genoodzaakt ver te reizen en de achterhoek te verlaten.

De initiatiefnemers waren van mening dat dat anders kon. Ook in het oosten moet de mogelijkheid zijn voor danstalent om samen te blijven ontwikkelen. Dat doe je door ze bij elkaar te brengen en samen te gaan trainen. Dit als aanvulling op de lessen bij de lokale dansscholen. Daarbij zoekt Evolutio dan ook graag de samenwerking met deze dansscholen om ervoor te zorgen dat zij hun toptalenten kunnen behouden, maar toch extra uitdaging kunnen bieden.

Evolutio. Foto van Carolien Tesselhof
Nieuws - 15 dec 2022

Voor onze nieuwe rubriek Next Generation zijn we naar de voorstelling Brief geweest van Evolutio in Winterswijk.

Springplank voor danstalent in Oost-Nederland. Foto Evolutio
Reportage - 4 jul 2019

Evolutio is een dansgezelschap in Oost-Nederland. Zij maken jaarlijks een productie waarin diverse dansstijlen naar voren komen: van ballet tot urban.

Abonneren op Evolutio