Dance Works Rotterdam

Dance Works Rotterdam speelde in januari 2013 de laatste voorstellingen. Het dansgezelschap werd opgeheven nadat de gemeente Rotterdam besloot de subsidie stop te zetten.

Dance Works Rotterdam

Onder artistieke leiding van de Canadees-Nederlandse choreograaf André Gingras maakt Dance Works Rotterdam/André Gingras rauwe en energieke dansproducties waarin hedendaagse (maatschappelijke) dilemma's centraal staan. De unieke dansstijl van het gezelschap kenmerkt zich door een combinatie van hedendaagse dans met urban stijlen waaronder freerunning, capoeira en sport, gecombineerd met humor en absurditeit. Dance Works Rotterdam/André Gingras speelt zowel in theaters in Nederland als tijdens festivals en tournees in het buitenland.

André Gingras

André Gingras werd geboren in Canada en studeerde theater, Engelse literatuur en moderne dans in Toronto en Montréal. In 1999 kwam hij naar Nederland waar hij onder de vleugels van Korzo Producties zichzelf verder ontwikkelde als choreograaf. Zijn eerste stuk, CYP17 uit 2000, werd met veel omhaal en succes ontvangen. Danser Kenneth Flak ontving een prestigieuze Bessie Award voor zijn rol in deze solo. Na 10 jaar richtte Gingras in 2009 een zelfstandige organisatie op voor de productie, presentatie en (internationale) tourmanagement van zijn werk.

Dance Works Rotterdam/André Gingras foto Marcel VeldmanMet Korzo Producties als producerende partner en gesteund door presentatieplatform Melkweg ging zijn eerste grote zaalproductie IDORU in juli 2009 in première tijdens Julidans. Daarna nam zijn carrière een onverwachte wending: in december 2009 werd bekend dat Gingras de nieuwe artistiek leider van Dance Works Rotterdam zou worden. Op 1 maart 2010 werd hij aangesteld als artistiek directeur van het Rotterdamse gezelschap, dat onder de naam Dance Works Rotterdam/André Gingras verder gaat.

Gingras overleed op 17 februari 2013 aan een agressieve vorm van darmkanker.

Nieuws - 2 okt 2012

Op 13 oktober gaat Codex van Dance Works Rotterdam/André Gingras in première. Een avondvullende voorstelling van vier makers met acht mannelijke dansers en circusartiesten.

Nieuws - 4 sep 2012

Op 15 en 16 september vindt de 24uur cultuur Rotterdam plaats.

Nieuws - 6 aug 2012

Op 13 oktober gaat de nieuwe voorstelling Codex van Dance Works Rotterdam/André Gingras in première.

Nieuws - 17 mrt 2012

In de Rotterdamse Schouwburg vindt zaterdag 12 mei het grootste Rotterdamse dansfestival 'DANSnacht' plaats.

Abonneren op Dance Works Rotterdam