Collectief dOFt

Collectief dOFt werd opgericht door Piet Van Dycke (danser/choreograaf), Nele Vermeulen (actrice/maakster) en Jonas Vermeulen (acteur/maker). dOFt-voorstellingen steunen op twee grote pijlers: dans en theater. Dit wil zeggen dat dOFt niet alleen ruimte maakt voor theater en dans afzonderlijk, maar ook voor het onderzoek naar de combinatie van de twee. Andere disciplines zoals geluidskunst, circus, zang, taal, muziek en beeld worden ingezet om haar creaties vorm te geven.

dOFt creëert projecten die toegankelijk, aanvaardbaar & menselijk zijn, en die een herkenningspunt vormen voor ieders perspectief. Collectief dOFt tracht de perfectie van het imperfecte te tonen waar menselijke gewoontes en denkvormen centraal staan. De projecten streven een hoog beeldend gehalte na. Een dOFt- voorstelling kan dus beschreven worden als een omkaderd experiment waar twee hoofdzuilen (dans en theater) worden aangelengd met andere artistieke disciplines.

Gecombineerd, is dat met een d of een t? Collectief dOFt creëert voorstellingen met eigen 'spellingsregels' die zowel dans als theater omvatten.

It's all about the third nipple - Collectief dOFt. © Anna Van Kooij
Review - 26 apr 2017

Intimiteit, communicatie, onzekerheid en de rol van sociale media worden onderzocht in de vlijmscherpe, absurde en speelse danstheatervoorstelling It’s all about the Third Nipple.

Abonneren op Collectief dOFt