Ballet National de Marseille

Ballet National de Marseille is een internationaal geprezen dansgezelschap gevestigd in het Franse Marseille. Het gezelschap combineert moderne dans en klassiek ballet en werd in 1972 opgericht door danser en choreograaf Roland Petit. De eerste productie van het gezelschap was het Pink Floyd ballet. De jonge dochter van Roland Petit had hem een Pink Floyd album gegeven en gezegd dat hij er een ballet van moest maken. Het idee groeide en het ballet debuteerde uiteindelijk in Marseille in het Palais des Sports.

Emio Greco Pieter C. Scholten in het theatre de la ville in Parijs. Foto: Leafar
Nieuws - 10 jul 2018

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken in 2019 bij het Ballet National de Marseille. Ze passen niet in de nieuwe plannen van de overheid.

Review - 15 jun 2015

Door middel van het inzetten van de beste makers, kunstenaars, dansers, ontwerpers, partners en locatie wordt er een statement gemaakt dat de crisis in de dans niet wordt geaccepteerd. Het bezuinigen wordt een halt toegeroepen.

Nieuws - 22 mei 2015

De IJslandse producer Valgeir Sigurðsson zal in opdracht van de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten van het Ballet National de Marseille en ICKamsterdameen een deel van de muziek van Extremalism componeren.

Nieuws - 13 mei 2015

In Extremalism introduceren Emio Greco en Pieter C. Scholten twee motieven: het lichaam in opstand en het lichaam van het ballet. Bekijk meteen dit bewegingsideoom in de nieuwste trailer met de dansers van Ballet National de Marseille en ICKamsterdam.

Ballet National de Marseille en ICKamsterdam op Holland Festival
Nieuws - 4 feb 2015

Het Holland Festival krijgt de wereldpremière van een Europese samenwerking waarbij de krachten van twee dansgezelschappen, Ballet National de Marseille en ICKamsterdam, worden gebundeld.

Abonneren op Ballet National de Marseille