Foto via Pexels

De fijnste kleding en andere tips waarmee je dansend de zomer door kan

De lente is begonnen en we hebben al kunnen genieten van een lekker zonnetje en aangename temperaturen. Als het straks alleen nog maar warmer wordt, vraag jij je vast ook elke dag weer af wat je moet aantrekken. Wanneer het warm is, dan kan kleding je soms behoorlijk in de weg zitten. Het plakt aan je lijf, maakt je zweterig of schuurt langs je benen. Heb je zin om ook nog eens een spontaan dansje te doen, dan wil je helemaal dat je kleding comfortabel en lekker zit. Hoe zorg je er nou voor dat je die hoge temperaturen overleefd en dat je nog steeds zin hebt om te dansen, ook als het bloedheet is?

Soepel vallende stoffen

Niets is zo vervelend als kleding die aan je lijf plakt wanneer je met hoge temperaturen naar buiten moet. Het liefst loop je de hele dag in je bikini of zwembroek rond, maar je komt er natuurlijk niet onderuit soms wel wat aan te trekken. Bovendien is kleding niet alleen om je lichaam te bedekken maar het beschermt je ook tegen de zon. Als je dan toch kleding aan moet, kies dan in ieder geval voor wijdere kleding. Fijne soepelvallende A-lijn jurken bijvoorbeeld, wijdere rokken of shorts. Ook perfect voor als je een avondje gaat dansen. Doordat de kleding losser rond je lijf zit, kan de wind er goed doorheen waaien en dat koelt direct wat af. Daardoor blijft het ook niet zo aan je lichaam plakken en dat zorgt ervoor dat je ook minder last hebt van zweetplekken. Trek vooral geen strakke broeken of shirts aan. Hierin zweet je sneller en de stof schuurt tegen je huid. In combinatie met de warmte gaat je huid daardoor snel irriteren en krijg je last van bultjes of uitslag.

Luchtige materialen

Het maakt wel degelijk uit welke stof je kiest voor de kleding tijdens warm weer. Iedereen herkent het wel dat bepaalde kleding absoluut niet gemaakt is om aan te trekken als je zweterig bent. Vooral synthetische stoffen plakken aan je lijf omdat ze geen lucht doorlaten. Hierop zie je dan ook extra goed zweetplekken. Wat je vooral wel moet aantrekken is katoen.Katoen neemt de hitte niet op en blijft dus beter koel. Bovendien is het luchtdoorlatend waardoor je een goede ventilatie hebt. Ook linnen heeft deze zelfde eigenschappen.

Wat als je netter gekleed gaat?

Wil je wat netter gekleed of moet je naar je werk bijvoorbeeld een overhemd aan? Of zie je er graag gekleed uit tijdens een avondje salsa dansen? Hoewel het misschien niet logisch klinkt, kun je tijdens warm weer alsnog het beste een shirt onder je overhemd dragen. Een ondershirt vangt namelijk juist vocht op en wanneer je kiest voor de juiste stof dan ventileert het goed. Het perfecte shirt is lekker licht zodat je het niet voelt zitten en soepel om je lijf valt. Kies dus tijdens een warme dag voor een ondershirt heren. Zo voorkom je juist dat je met zweetplekken rondloopt en aan het eind van de dag kun je je overhemd prima uitdoen en met je shirt aan het terras op.

Hoe houd je je hoofd koel?

Warm weer kan veel met je lichaam doen. Naast kleding zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden zodat je een warme dag kunt overleven. Een heerlijk zonnetje op je huid, genieten met een drankje op het terras of in de tuin. De warmte voelen op je gezicht, het zijn allemaal hele fijne bijkomstigheden als de zon tevoorschijn komt en de zomer in de lucht hangt. Maar als het te warm wordt, kan het ineens ook best vervelend zijn. Wanneer de warmte niet uit je lijf gaat, word je moe en sloom en krijg je vaak last van hoofdpijn en andere kwaaltjes. Het is dus altijd goed om te zorgen dat je afkoelt tijdens de hitte. Dit doe je ten eerste door het wat rustiger aan te doen. In Nederland zijn we gewend om alles maar snel te doen, maar in tropische gebieden gaat alles niet voor niets een tandje langzamer. Als het hier warm is, dan kun je ook prima je tempo vertragen. Drink altijd voldoende water om je vochtgehalte op peil te houden. Door het vele zweten verlies je veel vocht en wanneer je dat niet aanvult raak je oververhit. Je kunt je lichaam koelen door een koud washandje in je nek te leggen of een voetenbad te nemen. Via je voeten kun je je lichaam goed afkoelen. Bovendien is het goed je voeten zo nu en dan te verwennen zodat ze weer klaar zijn voor een volgende dansles.