Vito Mazzeo

Danser Vito MazzeoDe Italiaanse danser Vito Mazzeo is de jongste aanwinst binnen de groep solisten van Het Nationale Ballet. Vito, geboren in Vibo Valentia, Calabrië, volgde zijn dansopleiding aan de balletschool van La Scala in Milaan. Achtereenvolgens danste hij bij The Royal Ballet, het Teatro dell’Opera di Roma en het San Francisco Ballet. Bij dit laatste gezelschap kwam hij in 2010 in dienst als tweede solist; zes maanden later al werd hij bevorderd tot eerste solist. Hij vormde in San Francisco regelmatig een sterrenpaar met voormalig Nationale Ballet-soliste Sofiane Sylve.

Het Nationale Ballet en dansprijzen

Vito’s overstap naar Het Nationale Ballet is ingegeven door een bewondering voor het veelzijdige repertoire van de groep en, in het bijzonder, een fascinatie voor het werk van Hans van Manen. Vito is winnaar van de Premio Postiano Léonide Massine 2010 voor beste Italiaanse danser van dat jaar, en de Danza&Danza-onderscheiding 2009, eveneens voor ‘beste danser van het jaar’. In 2016 ontving Mazzeo de Premio Valore, de prijs voor een bijzondere dansprestatie, voor zijn vertolking van Le Père Laurence in de productie Roméo et Juliette van de Duitse choreografe Sasha Waltz.

Vito Mazzeo in Roméo et Juliette. © Monika Rittershaus.
Nieuws - 6 sep 2016

Vito Mazzeo ontving de Premio Valore voor zijn vertolking van Le Père Laurence in de productie Roméo et Juliette van de Duitse choreografe Sasha Waltz. Een prijs voor een bijzondere dansprestatie, uitgereikt in Capri, Italië.

Nominaties Danspubliekprijs 2014
Nieuws - 22 jan 2015

De officiële nominaties voor de Danspublieksprijs 2014 zijn bekend. Zo’n 800 theaterbezoekers nomineerden online 105 dansers en 65 dansvoorstellingen. Waarvan nu de top tien dansers en top tien dansvoorstellingen bekend zij!

Abonneren op Vito Mazzeo