Peggy Olislaegers

Peggy Olislaegers is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke dansdramaturgen in Europa. Al tijdens haar directeurschap van de Nederlandse dansdagen (2010-2016) maakte zij naam met vernieuwende Europese projecten als Act Your Age, Performing Gender en Pivot Dance, en adviseerde zij makers en instituten in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en België.
Als onafhankelijk dansprofessional speelt zij op dit moment een belangrijke rol in het internationale dansveld. Zij is een veelgevraagd inhoudelijk moderator van zowel interne als openbare gesprekken over belangrijke ontwikkelingen en vernieuwingen in de danskunst.
Haar brede kennis van de danskunst, opgedaan op de vloer en in de dagelijkse praktijk, wordt geroemd. Dat wordt weerspiegeld door het brede palet van gezelschappen en choreografen waarmee ze werkt. Zo is zij sinds 2015 artistic associate van het gerenommeerde moderne dansgezelschap Rambert, (VK), en werkt zij ook met Balletto di Roma (Italië), Nanine Linning (Duitsland) en Alessandro Sciarroni (Italië). Daarnaast werkt Peggy Olislaegers ook voor verschillende makers en gezelschapen uit de hiphopscene, zoals Tony Adigun (VK) en Alida Dors (NL).
Haar visie op creativiteit, dialoog en leiderschap wordt ook buiten de danskunst gezien. Zo geeft zij regelmatig leiderschap trainingen met o.a. professor Marielle Heijltjes,(UMIO/Maastricht University).

Peggy Olislaegers in de ateliers van Het Nationale Ballet. Foto Anne van Zantwijk
Nieuws - 31 jan 2019

Het Nationale Ballet heeft Peggy Olislaegers benoemd als associate on research & development.

Abonneren op Peggy Olislaegers