Martine van Santen

Martine van Santen is de oprichtster en artistiek directeur van de postdoctorale dans opleiding Dance in Art (DiA). DiA is een private opleiding voor dans, kunst en performance training.

Carrière Martine van Santen

Van Santen is in 2004 cum laude afgestudeerd in moderne dans, bewegingswetenschappen en choreografie aan de Northern School of Contemporary Dance, Leeds University in de UK. Sindsdien is zij werkzaam geweest voor verschillende freelance projecten en moderne gezelschappen als danseres, choreografe en docent door heel Europa. In 2012 behaalde zij haar master titel voor de opleiding Master of Education in Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar DiA aan ten grondslag ligt.

Methodologie van Martine van Santen

De methode die Martine van Santen gebruikt voor het proces van haar choreografieën is het engageren van de dansers op elk mogelijke manier. De dansers werken in opdracht van Martine van Santen,  zij vormt en schaaft de bewegingen in een choreografie dat bij de DNA van de danser past. Op die manier wordt de choreografie als een perfect zittende jas één met de danser.

Nieuws - 3 jul 2014

Beginnen in Haarlem en dansers van buiten de stad aan je binden. Dat doet Dance in Art (DiA), een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De deelnemende dansers komen uit allerlei delen van de wereld, zoals Amerika, Italië, Hongarije, Griekenland, Australië en Nieuw Zeeland.

Abonneren op Martine van Santen