Nieuwe academie voor dans-, kunst en performance training

Nieuwe academie voor dans-, kunst en performance trainingBeginnen in Haarlem en dansers van buiten de stad aan je binden. Dat doet Dance in Art (DiA), een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De deelnemende dansers komen uit allerlei delen van de wereld, zoals Amerika, Italië, Hongarije, Griekenland, Australië en Nieuw Zeeland. Zij vormen samen een groep met verschillende culturele en artistieke achtergronden. Het samenwerken met internationale dansers zorgt voor inspiratie, nieuwe creativiteit en biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de Haarlemse cultuursector.

Begin Dance in Art

Vorig jaar september begon Martine van Santen met Dance in Art aan het Energieplein in Haarlem. Met als doel opkomende professionele dansers te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière en daarnaast de waardering voor de kunsten te vergroten binnen de Nederlandse samenleving.

Martine van Santen (1982, Heemstede) behaalde in 2004 haar BA (with Honours) in Moderne Dans, Bewegingswetenschappen en Choreografie aan de Northern School of Contemporary Dance, Leeds University in Engeland. In 2012 behaalde zij haar master titel voor de opleiding Master of Education in Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De methode ontwikkeld tijdens de Master opleiding heeft geleid tot het oprichten van Dance in Art.

Interdisciplinaire kunstprojecten

Nieuwe academie voor dans-, kunst en performance trainingDe dansprofessionals van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Het is belangrijk dat de dansers zich breed ontwikkelen. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken tot een vol jaar. Gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. fotografie, conceptuele kunst, kunstmanagement en auditietraining.

Om de relatie tussen professionals en amateurs te stimuleren begint DiA in september met het DiA Jeugdgezelschap. Dit gezelschap zal voorstellingen maken waar dans, fysiek theater en beeldende kunst samen komen. Het Jeugdgezelschap is speciaal gecreëerd voor jongeren van 11 tot en met 19 jaar en zij zullen zij aan zij werken met de professionele dansers en kunstenaars van Dance in Art.

Meer informatie is er te vinden op www.danceinart.nl of door een email te sturen naar info@danceinart.nl.