Juvat Westendorp

Als danser, docent, choreograaf en acteur ontwikkelt de Zaandammer al voor zijn 25ste zonder enige opleiding in het vak een imposante dans carrière. Juvat Westendorp is bekend van So You Think You Can Dance 2011. Sinds 2015 is hij bij Goede Tijden Slechte Tijden te zien als Ardil. 

Biografie Juvat Westendorp

Hoewel hij officieel breakdancer is, beoefent Juvat Westendorp net zo goed andere dansstijlen. Hij gaf bijvoorbeeld een succesvolle performance in de voorstelling Twools 14 van het Scapino Ballet. Ook danste hij modern in de bekende Et Apres ’12, Ne Me Quitte Pas, Heart2beat en Red, Yellow and Blue; producties van Isabelle Beernaert.

Ook werkt Westendorp als choreograaf. Bij het officiële bezoek van het koningspaar aan de Zaanstreek nam hij niet alleen deel als danser, maar was hij ook een van de choreografen. De crashmob Ik wil je zien van Veilig Verkeer Nederland is door Westendorp gechoreografeerd, alsmede de reclame KidsVitaal van JOGG. Verder heeft Westendorp de choreografie gedaan voor shows voor het Rode Kruis, MelkUnie, 75 jaar Vredespaleis, opening Museumnacht Den Haag en diverse flashmobs waaronder een hele grote voor de ABN AMRO.

Bekend van SYTYCD 2011

Echt doorgebroken bij het grote publiek is Westendorp door zijn deelname van So You Think You Can Dance 2011 bij RTL5. Hij had zelf aanvankelijk geen ambitie mee te doen aan het programma maar is overgehaald door choreografe Isabelle Beernaert. Westendorp behaalde de halve finale. 

Juvat Dance Academy in Zaandam

Westendorp geeft ook les op zijn eigen dansschool Juvat Dance Academy. De dansschool in Zaandam is bekend om de dynamische workshops in Hip Hop, Popping, Locking, House en Breakdance. Voor Westendorp zijn betrokkenheid in de Zaanstreek krijgt hij in 2013 van de gemeente Zaanstad de Zaanse Cultuurprijs uitgereikt.

Juvat Westendorp als acteur

Westendorps acteercarrière begon na zijn deelname aan SYTYCD toen hij werd gevraagd om een hoofdrol te spelen in de interactieve BNN serie Who’s In, Who’s Out. In 2013 speelde Westendorp een hoofdrol in de serie Malaika. Ook was hij in 2013 te zien als vertegenwoordiger van het “dans team” in Fort Boyard, een van de hoogst genoteerde televisie programma’s van Nederland 3. In 2014 heeft hij een kleine rol in de succesvolle film Gooische Vrouwen 2. Sinds 2015 is hij bij Goede Tijden Slechte Tijden te zien als Ardil.

Juvat Westendorp als ambassadeur 

Als ambassadeur van CliniClowns zet Westendorp zich in voor zieke kinderen en trekt hij ook het land in om op te treden en te dansen met deze kinderen. In 2014 is estendorp ambassadeur geworden van de campagne ‘Alles is Gezondheid’, onderdeel van het Nationaal Programma Preventie, een initiatief van de overheid. Ook in 2015 is hij weer vertegenwoordiger van dit programma.

Tevens is hij dit jaar ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, een organisatie die programma’s en campagnes opzet om jongeren een gezonde omgeving te bieden. In 2012 en 2014 is Westendorp uitgeroepen tot Coach Hero en gaat hij langs vijfendertig scholen om in het hele land workshops te doen. 

Juvat Westendorp
Nieuws - 26 mrt 2015

Na Gooische Vrouwen 2, Malaika, ZaPP delict en Who’s In, Who’s Out is danser Juvat Westendorp tegenwoordig dagelijks te zien als Ardil in Goede Tijden, Slechte Tijden. Juvat Wesntendorp is bekend van So You Think You Can Dance 2011. 

Nieuws - 16 aug 2012

Jongeren in Nederland kunnen de komende 10 weken laten zien waar hun talent ligt.

Nieuws - 11 jun 2012

Tijdens een aflevering in het laatste seizoen van So You Think You Can Dance kon je al zien dat een van de favorieten Juvat Westendorp naast het dansen een wel heel speciale

Abonneren op Juvat Westendorp