Francesco Curci

Danser, choreograaf en dansdocent Francesco CurciDanser, choreograaf en dansdocent Francesco Curci (Italië, 1983) is opgeleid aan de Zappalà Dance Company (Professional Course), Scuola del Balletto di Toscana en aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts (BA Dance). 

Sinds 2010 is Francesco bij Conny Janssen Danst werkzaam. Als danser heeft hij in vele producties van het dansgezelschap gestaan, zoals LIFE-LIVE! (2011), Brand New #3 (2012) en HOW LONG IS NOW (2012). Hij was eerder te zien bij MM Company, Holland Dance Festival, Dance Works Rotterdam en Project Sally.

Choreograaf Francesco Curci

Naast het dansen zelf vindt Francesco het interessant om de rol te vervullen van docent en choreograaf. Als gastdocent heeft hij lesgegeven bij Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Associazione Progetto Danza Reggio Emilia, Dansateliers, SKVR, Rotterdam Dance Academy, Ecole Nationale Supérieure de Danse de Marseille en Jean M. Wong School of Ballet Hong Kong. Zijn meest recente stukken waren voor Dansateliers One Night’s Dance, Agora Coaching Project, Rotterdam Dance Academy, Primero Festival de Danza Almería, Dance Works Rotterdam Choreography Lab, Stars of Tomorrow Gala Hong Kong en Festival ParkDans Eindhoven. Francesco is altijd gefascineerd geweest door de menselijke geest en in maart 2013 heeft hij zijn BA in Psychologie behaald. Deze interesse die hij heeft voor het vak en de kennis vormen vaak inspiratie voor zijn werk.

DANSLOKAAL 1

In 2013 choreografeerde Francesco LEAP OF FAITH voor DANSLOKAAL 1. Voor Fransesco is DANSLOKAAL een unieke mogelijkheid om zijn werk zowel artistiek als psychologisch te ontwikkelen. LEAP OF FAITH gaat over vertrouwen en het lokt gedachtes, emoties, twijfel en bewustwording uit. Francesco wil een sfeer creëren waarin de dansers alle ruimte krijgen om zich volledig open te stellen zodat ze plaatsen kunnen bereiken waar ze nooit eerder geweest zijn.

Dansnominaties Francesco Curci

Francesco werd genomineerd voor een Zwaan voor zijn rol in de voorstelling HOW LONG IS NOW (2012). Hij maakte hiermee kans op de prestigieuze VSCD dansprijs voor Meest Indrukwekkende Dansprestatie in seizoen 2012-2013. De jury over zijn nominatie: “Curci is een veelzijdige danser, die in HOW LONG IS NOW zowel levenslust als melancholie voelbaar maakt. Solistisch vult deze man de ruimte, in partnerwerk is hij zuiver en alert. Hier staat een danser die je kan meevoeren, en je meteen de voorstelling inzuigt.“

Nieuws - 14 mei 2013

Dansgezelschap Conny Janssen Danst heeft een nieuw talentontwikkelingsproject opgezet voor jonge

Abonneren op Francesco Curci