Talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL van Conny Janssen Danst

Talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL van Conny Janssen DanstDansgezelschap Conny Janssen Danst heeft een nieuw talentontwikkelingsproject opgezet voor jonge makers. In DANSLOKAAL krijgen jaarlijks een aantal getalenteerde makers de kans om werk te creëren in samenwerking met de dansers van Conny Janssen Danst.

Artistiek leider Conny Janssen gaat voor elke editie op zoek naar diverse choreografietalenten en partners om mee samen te werken. Voor het eerste DANSLOKAAL zijn drie jonge choreografen geselecteerd, namelijk Francesco Curci, Loïc Perela (geselecteerd door Dansateliers) en Dario Tortorelli. Zij gaan samen met de dansers van het gezelschap werken aan een nieuwe choreografie.

Francesco Curci

Francesco Curci, afkomstig uit Italië, is sinds 2010 danser bij Conny Janssen Danst. Hij volgde opleidingen aan de Scuola del Balletto di Toscana en aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Voordat hij bij Conny Janssen kwam danste Curci onder andere bij MM Company, Danceworks Rotterdam en Project Sally.

Loïc Perela

De Franse Loïc Perela danste hij onder andere bij IT Dansa Jove Companya en het Scapino Ballet Rotterdam. Bij deze gezelschappen creëerde hij zelf ook al choreografieën, zoals Un doigt sur la bouche bij IT Dansa, waarmee hij in de finale kwam van het Certamen Coreogràfico de Madrid. Bij Scapino kreeg hij de kans om choreografieën te maken voor het jaarlijkse festival TWOOLS, nadat hij in 2007 de Scapino Productie Prijs won.

Dario Tortorelli

Dario Tortorelli (Italië) is choreograaf en beeldend kunstenaar. Hij startte zijn danscarrière in Frankrijk, maar is sinds 2001 werkzaam in Nederland. Hier was hij te zien in producties van onder meer Introdans en Conny Janssen Danst. Sinds 2006 werkt Tortorelli samen met choreografe Ann van den Broek; als danser, maar ook als docent en assistent choreograaf. Hiernaast maakt hij zijn eigen werk onder de naam ‘diveinD’.

Het resultaat van deze drie makers is te zien tijdens DANSLOKAAL 1 in de studio van Conny Janssen Danst. DANSLOKAAL 1 wordt acht keer opgevoerd: van 20 tot en met 23 juni en van 27 juni tot en met 30 juni. Op de eerste vier speelavonden wordt als voorprogramma door Dansateliers een fragment uit Quite Discontinuous van Jasper van Luijk getoond. Reserveren kan via dit formulier op de website van Conny Janssen Danst.