Davide Bellotta

Danser Davide BellottaDe Italiaanse danser Davide Bellotta danst sinds 2011 bij Conny Janssen Danst en heeft meegedaan in dansproducties Zout/Compact (2011), HOW LONG IS NOW (2012) op locatie, ZOUT (2013) en DANSLOKAAL 1 (2013).

Hij is opgeleid aan Centro Internazionale Danza en Spettacolo OpusBallet en was ook te zien bij Dance Company Theater St. Gallen en Internationale Opernwerkstatt Werdenberg.

Naast dansen houdt Davide zich ook bezig met muziek, websites en videoproducties. Zijn laatste film, [L]imitation (Conny Janssen Danst i.s.m. Kunsthal Rotterdam) was te zien op Blown Away Fest 2013.

Conny Janssen Danst - Davide Bellotta (li.) en Mariko Shimoda (re.)
Interview - 1 dec 2015

Om in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen van 'I'M HERE & Álbum Familiar' te komen, vertelt dit eerste van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Nieuws - 26 sep 2014

Voor het decor van een nieuwe choreografie voor DANSLOKAAL 2 is dansmaker Davide Bellottaop zoek naar oude gezinsfoto’s. Foto’s uit de jaren ’60, ’70, ’80 of ’90 waarop vader en/of moeder met hun kind(eren) te zien zijn. 

Abonneren op Davide Bellotta