Aitana Cordero Vico

Aitana Cordero Vico is een danseres en choreografe in Madrid en bij de School for New Dance Development, ook wel SNDO genoemd. Dit is een opleiding voor de Bachelor Art – Choreography, in Amsterdam.

Aitana heeft veel aan dans en improvisatie gedaan. Vroeger is ze ook veel bezig geweest met Judo en andere gevechtskunsten. Aitana rondde haar opleiding choreografie af bij SNDO in 2006 en in 2008 behaalde ze haar Master in Choreography and New Media bij Dance Unlimited. In datzelfde jaar kreeg ze een Danceweb Scholarship om deel te nemen aan het ImpulsTanz Festival in Wenen.

Choreografie en beweging

Sinds 1999 creëert Aitana haar eigen dans- en theaterstukken, installaties, voorstellingen en films. Veel van haar werk is getoond in verschillende stede in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ook werkt ze veel samen met anderen. Aitana is gefascineerd tot lichamen, wat ook terug te zien is in haar werk. Vaak komt dit naar voren in intimiteit, kracht en seksualiteit. Wat haar inspireert voor haar creaties is hoe het lichaam andere lichamen tegen kan komen, huizen kan bouwen, het fysieke van vechten en geweld en de zoektocht in protocollen van een theater. Ze maakt zowel liveoptredens als installaties en dansvideo’s.

Review - 10 mrt 2013

Zaterdag 3 maart ging het filmprogramma Point Taken 3 in première. Dit filmproject bracht in Nederland wonende choreografen en regisseurs bij elkaar, resulterend in vijf korte bijzondere dansfilms. En zoals je van een interdisciplinair en vooruitstrevend project kan verwachten zijn de resultaten divers, verrassend en van uiteenlopende kwaliteit.

Abonneren op Aitana Cordero Vico