Adi Amit

Danseres Adi AmitDe Israëlische danseres Adi Amit danst sinds april 2012 bij Conny Janssen Danst en danste in HOW LONG IS NOW (2012) op locatie, ZOUT (2013) en DANSLOKAAL 1 (2013).

Danscarrière Adi Amit

Ze heeft haar opleiding genoten aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en heeft ze van 2010 tot 2012 bij het grootste dansgezelschap in Denemarken gedanst, het Danish Dance Theatre, waar ze in meerdere dansstukken van choreograaf Tim Rushton danste.

Verder heeft ze samengewerkt met verschillende choreografen waaronder Tina Tarpgaard, Stephen Shropshire, Andre Mesquta, Kim Brandstrup en Bruno Listopad van Korzo Productions.

Dans- en improvisatielessen

Naast haar danswerkzaamheden gaf ze van 2006 tot 2008 dans- en improvisatielessen in verschillende scholen in Israël. Vanaf 2010 tot heden geeft ze workshops en danslessen in Denemarken, Engeland en Nederland.

Conny Janssen Danst - Patrick Di Quirico (li.) en Adi Amit (re.)
Interview - 2 dec 2015

Om in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen van 'I'M HERE & Álbum Familiar' te komen, vertelt dit tweede van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Abonneren op Adi Amit