Home » Blogs
Cover Dans Magazine nummer 3 van 2017

Onverwacht cadeautje

2 juni 2017 - Charlotte Schultz

Je kent het wel. Je loopt het gebouw in. Er staat een grote groep mensen. Sommigen met een drankje. Allemaal wachtend op datzelfde bekende moment. Want zo gaat het altijd. Al jaren. In ieder geval zolang je je kunt herinneren. Zodra de deuren opengaan, schuifel je mee naarbinnen en vult de lege ruimte zich met geroezemoes. Wanneer het zaallicht uitgaat, stop ook jij met praten en richt je blik naar het verhoogde podium binnen de zwarte omlijsting. Want zo gaat dat als je een kaartje koopt voor een dansvoorstelling...

Maar zo gaat het dit keer niet. Helemaal niet! Niemand heeft me van tevoren gewaarschuwd dat zich in het theatercafé, waar ik net een drankje heb gekocht en op de barkruk ben neergeploft om te wachten tot de zaaldeur opengaat, een parallelle wereld zal openen. Eentje waarin een vrouw zich met haastige stappen losmaakt vanuit de groep, een snelle draai maakt en haar jurk gladstrijkt. Vertwijfeld kijkt ze om zich heen alsof ze op zoek is naar haar date. Naast me zakt een andere vrouw nonchalant tegen de bar aan en geeft me nog snel een knipoog voordat ze zich met een vaartje afduwt. Zijn er zojuist nieuwe gedragscodes bepaald zonder dat ik dat door had? Of ben ik onderdeel geworden van een levendige dansscène?

Het zijn dit soort onverwachte danscadeautjes die een glimlach op je gezicht toveren. Gelukkig komt het festivalseizoen eraan. Reken er maar op dat je er ook eentje tegenkomt. 

Redactioneel commentaar uit Dans Magazine 3/2017

Nooit meer een nummer van Dans Magazine missen? Profiteer dan van de superaanbieding!  

PS: We stellen feedback op Dans Magazine zeer op prijs; stuur je reacties naar:

facebookfacebook.com/DansMagazine
twitter@AllesOverDans
instagram@dansmagazine
e-mailredactie Dans Magazine