Home » Blogs
Dans Magazine - Joost Groeneboer

Dope dansmoves

27 januari 2016 - Joost Groeneboer

Orokana Friends - Vlogs, dans en veel gekkigheid!

Waar leer je de beste dansmoves? Vroeger keken wij in de discotheek de pasjes van elkaar af. Dat is nu niet veel anders. Maar daarnaast zijn filmpjes op internet de manier om de nieuwste dansen onder de knie te krijgen.

Zappend door YouTube kom ik een filmpje tegen van twee jonge dansers van Orokana Friends (Vlogs, dans en veel gekkigheid!), die  in Amsterdam op zoek gaan naar de nieuwste dansmoves. ‘We gaan mensen laten dansen vandaag! Wij zijn dansers en dansen is gezond voor je’, presenteren ze zichzelf.

Een drukke winkelstraat, een cd-winkel, een kleding- en schoenenzaak, dat zijn de plekken waar je jongeren tegenkomt. Met de nodige bravoure haalt het duo opvallend veel winkelpersoneel en toevallige (en minder toevallige) passanten over om hun moves voor de camera te doen. Zo zien we de wave in een warenhuis, een headspin in de snoepwinkel, een Turkse shake in de Kalverstraat, een dansend standbeeld op de Dam en een pirouetje voor Bart Smit.

Zelfs een van tv bekende hairstylist krijgen ze zo ver om zijn kunsten te vertonen:
‘Oh, ik moet gewoon een pose doen?’
‘Een pose... ja, dat kan… een pose in a motion!’
‘Kan je je even voorstellen?’
‘Ik ben Mari van de Ven, ik doe haar en make-up…’
‘Ik wist het!’
‘Ja, hij wist het, hij wist het!’
‘Maar dan wordt mij dus gevraagd om een move… Ik hou van dansen, ik vind dansen heel erg leuk, maar wat versta je onder een move? Doe eens wat voor!’
‘Ok, ik doe iets voor…’
‘Oh, mijn goeie God, dat gaat me dus nooit lukken gewoon!’
Uitdagend draait Mari vervolgens 360 graden om zijn as. 

‘Jaaaaa, kijk, kijk, high five! Ik geef u een kaartje, dan kunt u zichzelf vanaf volgende week vrijdag terugvinden op YouTube en Instagram.’ Onder het filmpje hebben volgers van Orokana Friends hun stem uitgebracht. Ik lees:

  • Guy van de backflip is smooth :-D *IN LOVE*
  • Die kill in footlocker mann! fk hard
  • Scott was de beste: 9+ 
  • Chayenne
  • Jullie natuurlijk (^_^) *PEACE*

Editorial uit Dans Magazine 6/2015

Nooit meer een nummer missen? Profiteer dan van de superaanbieding!