THE SLEEPING BEAUTY - Opera Ballet

Rond de  feestdagen kust Het Nationale Ballet The Sleeping Beauty maar liefst achttien keer tot leven. Ruim 125 jaar na de première is het klassieke sprookjesballet van Marius Petipa op muziek van Tsjaikovski nog altijd dé toetssteen voor balletdansers wereldwijd.

IN HET KORT

Het Nationale Ballet brengt het Russische kroonjuweel The Sleeping Beauty in de versie van de Engelsman Sir Peter Wright, die zich gedurende zijn lange carrière een meester toonde in het bewerken van de grote klassieke balletten. Wrights The Sleeping Beauty heeft alle glans en allure die passen bij een productie die was bestemd voor het hof van de Russische tsaar. 

 

VERHAAL
 

The Sleeping Beauty (Doornroosje), gebaseerd op Charles Perraults sprookje La Belle au Bois Dormant, vertelt het verhaal van prinses Aurora, die bij haar doopfeest vervloekt wordt door de boze fee Carabosse. Deze voorspelt dat Aurora zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnenwiel zal prikken en daardoor zal sterven. De goede Seringenfee weet het ongeluk echter af te wenden: Aurora zal niet sterven maar honderd jaar slapen … om daarna gewekt te worden door de kus van een aantrekkelijke prins.

Datum: 

9 dec '17 - 1 jan '18

Organisator: 

Opera Ballet

Plaats: 

Amsterdam