Museum Motus Mori - Katja Heitmann - Marres (c) Hanneke Wetzer

Museum Motus Mori

Kun je de menselijke beweging tentoonstellen in een museum?
Choreografe Katja Heitmann is gefascineerd door de hedendaagse controlemaatschappij. Ze is bang dat we, doordat we alles willen optimaliseren, onze onbewuste, onhandige en onnodige bewegingen kwijtraken. Dat de 'menselijke beweging' met uitsterven bedreigd wordt.

Gedurende 6 weken, 5 uur per dag archiveren 10 dansers de menselijke beweging in Marres in Maastricht. Het publiek kan persoonlijke beweging doneren via dagelijkse bewegingsinterviews. In een verstilde biotoop van melancholie tonen de dansers vervolgens hun choreografische sculpturen aan het publiek. Ze blijven bewegen, ze blijven zoeken. Eindeloos, redeloos, iedere dag opnieuw.

Katja Heitmann onderzoekt in haar beeldend-choreografisch werk wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. Dit uit zich in nadrukkelijke esthetiek, in scherp contrast met de menselijke feilbaarheid. Haar radicaal-minimalistische en hyper-vormgegeven beeldtaal confronteert de toeschouwer met een woeste zee aan inzichten. Een spanningsveld dat telkens opnieuw in haar werk naar voren komt. In 2016 won Katja de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

www.katjaheitmann.com
www.marres.org

Datum: 

13 sep - 27 okt '19

Organisator: 

Marres huis voor hedendaagse cultuur

Plaats: 

Maastricht