Farruquito flamencodans workshops

Eendaagse workshops met flamencodanser Farruquito

Stichting Flamenco Limburg organiseert naar aanleiding van de voorstelling twee workshops met de wereldberoemde flamencodanser Farruquito op vrijdagavond 13 oktober 2017.

Flamencodanser Juan Manuel Fernandez Montoya beter bekend als “Farruquito” (1982, Sevilla) is een opmerkelijk figuur in de wereld van de flamenco. Hij is, in de vierde generatie van de zigeunerfamilie “Los Farruco”, de zoon van de flamencozanger Juan Fernandez Flores en danseres Rosario Montoya Manzano “La Farruca” en is de toonaangevende representant van de unieke dansstijl “Estilo Farruquero” ontwikkeld door zijn grootvader “Farruco”.

Gedurende zijn hele leven is hij trouw gebleven aan de meest pure vorm van de flamenco. Internationaal debuteerde hij op 5-jarige leeftijd op Broadway. Sinds die tijd heeft hij zijn hele leven gewijd aan het behouden en vernieuwen van zijn geliefde kunstvorm. Zo trad hij al op 8-jarige leeftijd op in Madrid en was hij op zijn twaalfde te zien in Carlos Saura film “Flamenco”. Op 15-jarige leeftijd werd hij, door de dood van zijn grootvader “Farruco”, diens opvolger om de traditie voort te zetten en maakte hij zijn eerste eigen voorstelling “Raíce Flamencas”.Hij verbond hierin de tradities van de Farruca met een eigen persoonlijke interpretatie.
Voor zijn werk heeft hij inmiddels meerdere prestigieuze prijzen mogen ontvangen. Naast de vele nationale en internationale zeer succesvolle producties en voorstellingen heeft hij zijn eigen flamenco school in Sevilla om de Farruca stijl verder te promoten. Inmiddels behoort hij tot de meest geliefde en geprezen flamenco dansers en choreografen.

De workshops zijn in 2 niveaus: gevorderd en semi-gevorderd. Lees meer over de workshops via de website van Stichting Flamenco Limburg of vraag de folder aan via flamencolimburg@gmail.com . Tot 8 september 2017 geldt een vroegboekkorting.

De voorstelling "Improvisao" van Farruquito is te zien in o.a. de theaters van Eindhoven en Heerlen. Bekijk ook de korting die je als lezer van de Nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg krijgt, als je in Heerlen naar de voorstelling gaat.
Dit is een unieke kans om deze fantastische danser, die tot de absolute top behoort binnen de flamenco, te ontmoeten en bij hem een workshop te volgen hier in Limburg.

Datum: 

13 okt '17

Organisator: 

Stichting Flamenco Limburg

Plaats: 

Weert