Dansthriller gaat op tournee

‘De Zaak Carmen’, de rauwe en indrukwekkende dansthriller, maakte vorig jaar augustus zo’n indruk dat meerdere theaters de voorstelling opnemen in hun programmering. “Bijzonder trots zijn wij dan ook op onze tournee die vanaf eind september van start gaat in de Schouwburg Hengelo. Een grote stap voor Lonneke van Leth Producties,” Laat de dansgroep weten.

De moord op Carmen

De voorstelling begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent en daarmee lijkt het klaar. Maar de dienstdoende rechercheur kan de zaak maar niet loslaten, omdat Carmen hem meezuigt in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. 

Over de dansgroep

In ‘De Zaak Carmen’ danst Van Leth zelf de hoofdrol met in totaal 28 dansers op het toneel. Maxim Shalygin componeerde nieuwe muziek voor ‘De Zaak Carmen’. Martijn de Rijk schreef de teksten voor acteur Hugo Maerten. Dit alles beleeft je in een grootse setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker. Wil je de trailer bekijken klik dan hierhttps://youtu.be/j3KjiT4AaEw

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek voor moderne dans. 

Tourschema:

Op 20, 21, 22, 26 en 27 september in de Schouwburg Hengelo (met live muziek uitgevoerd door het NEUE).

5 oktober: De Meerse, Hoofddorp

17 oktober: Schouwburg het Park, Hoorn

18 oktober: Zuiderstrandtheater, Den Haag

31 oktober: Theaters Tilburg, Tilburg

17 november: Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer

Datum: 

20 sep - 17 nov '18

Organisator: 

Lonneke van Leth Producties

Plaats: 

Hengelo