Win kaartjes voor de première van One Man Without a Cause, een danssolo door Emio Greco

Foto door Alwin Poiana
Deze actie is gesloten

Foto door Alwin PoianaEen verstilde solo in multimediatechniek: ICKamsterdam presenteert met One Man without a Cause nieuw werk van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten. Greco staat zelf op het toneel in de solovoorstelling, waarin digitale media leidend zijn. One Man without a Cause gaat in première op zondag 12 oktober in Stadsschouwburg Amsterdam.

Over One Man Without a Cause

Emio Greco en Pieter C. Scholten werden in 2013 in Frankrijk gevraagd een voorstelling te maken rond Nobelprijswinnaar Albert Camus, precies 100 jaar na zijn geboorte. Zij baseerden One Man without a Cause op Camus' klassieker De Vreemdeling. Wat zegt de strijd van één man over de samenleving als geheel?

Camus zette een filosofisch vraagstuk om in fictie, de choreografen vertalen het naar dans. Greco zelf danst in deze voorstelling de hoofdpersoon Meursault. Hij staat voor vrijheid in het kiezen van zijn eigen pad. Hij wordt omringd door drie mechanische lichtwanden, met duizenden afzonderlijke lampen als tegenspelers. De lampen reageren interactief op de dans en zetten beweging om in projectiebeelden, flarden van teksten en geluid.

De wereldpremière vond plaats op 6 november 2013 in Aix-en-Provence in het kader van Marseille Aix-en-Provence, Culturele Hoofdstad 2013. De solo komt nu naar Nederland. Bekijk hier de speellijst

Wil jij naar de première van One Man Without a Cause?

Let op: deze actie is gesloten. Dat kan! Wij geven 2 kaartjes weg.

Doe daarvoor het volgende: noem de andere voorstelling van Emio Greco en Pieter C. Scholten die in oktober in première gaat, tijdens de Nederlandse Dansdagen. Hint: het is een coproductie met Opera Zuid.

Mail jouw antwoord naar info@dansmagazine.nl. Wij verloten de kaartjes onder de inzendingen. De winnaars stellen wij op 10 oktober voor 12.00 u. per mail op de hoogte. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

One Man Without a Cause van Emio Greco

Foto door Alwin Poiana