Win de jubileumpublicatie 'Inspiration: Emio Greco en Pieter C. Scholten'

Deze actie is GESLOTEN

Inspiration: Emio Greco & Pieter C. Scholten. The Multiplicity of Dance, zo heet het onlangs gepubliceerde boek over de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, geschreven door de Italiaanse danswetenschapster Francesca Magnini. En Dans Magazine mag een examplaar weggeven!

Het Engelstalige boek, uitgegeven door ArteGrafica, is verschenen ter gelegenheid van de twintigjarige samenwerking tussen Greco en Scholten, die in 1995 samen een zoektocht begonnen naar nieuwe dansvormen. De jubileumpublicatie geeft een overzicht van de belangrijkste voorstellingen van de choreografen: vanaf Bianco (1996), hun eerste gezamenlijke dansvoorstelling waarbij de nieuwsgierigheid naar het lichaam en zijn innerlijke motieven centraal staat, tot aan het recentste werk, Extremalism (2015). 

In Inspiration beschouwt Magnini het werk van Greco en Scholten zowel vanuit een academische als een speelse invalshoek. Daarnaast gaat ze in op de actuele stand van onderzoek naar de hedendaagse dans, waarbij techniek, stijl en vocabulaire, principes van het choreograferen, notatie, overdracht en repertoirevorming aan bod komen. Inspiration is Magini’s eerste monografie in een nieuwe serie over dans.

Winnen?

Kans maken op de jubileumpublicatie over choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten Inspiration van Francesca Magnini? Upload via ons wedstrijdformulier jouw favoriete anekdote uit hun twintigjarige samenwerking en doe mee! Doe dit voor vrijdag 10 juni.

Winnaar krijgt bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.