Win 2 kaarten voor GEKKIGHEID van Introdans

Wrapped - Introdans © Hans Gerritsen
Deze actie is GESLOTEN

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol GEKKIGHEID en surrealistische taferelen. In de familievoorstelling van Introdans die volledig aan hun werk gewijd is, laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze in hun producties allerlei vreemde types tevoorschijn in een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit.

GEKKIGHEID is nog in vele Nederlandse theaters te zien tot 17 februari 2019. Daarvoor mag Dans Magazine 2 x 2 vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze weggeven! Bekijk hier de actuele speellijst van GEKKIGHEID.

What Good Would The Moon Be

De creaties van Pinto en Pollak bevatten regelmatig verwijzingen naar de politieke situatie in Israël, ook al is het duo daar niet bewust op uit. Zo refereert hun succesvolle What Good Would The Moon Be aan de in hun ogen verwerpelijke ‘scheidingsmuur’ langs de Westelijke Jordaanoever. Maar zeker niet op een ‘zware manier’. Het duo neemt de toeschouwer mee op een wonderlijke reis vol slapstickachtige scènes. De choreografie laat je, aldus een recensent, ‘vliegen terwijl je op je stoel zit’.

(Delen uit) Wrapped

Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘a breath of fresh air’. In Wrapped versmelt zij humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. 

Rushes (Nederlandse première)

Rushes stond al jaren op het verlanglijstje van artistiek directeur Roel Voorintholt. Voor deze hitproductie werkten Pinto en Pollak samen met Robby Barnett, choreograaf en oprichter van het Amerikaanse danstheatergezelschap Pilobolus. De makers omschreven hun werk als ‘Jaques Tati meets Gogo and the Marx Brothers’. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk?

Vrijkaarten winnen voor GEKKIGHEID?

Wil jij gratis naar GEKKIGHEID van Introdans? Vul dan ons wedstrijdformulier in. Vertel ons waarom jij deze voorstelling wil zien en waar! Op 30 november worden de winnaars gekozen en per mail op de hoogte gesteld. Over de uitslag valt niet te corresponderen. 

Foto: Wrapped - Introdans, © Hans Gerritsen