2 vrijkaarten voor hiphop dans in Paradiso

Deze actie is GESLOTEN

De wintereditie van Summer Dance Forever trapt op vrijdag 3 februari af met drie dansvoorstellingen tijdens Theater Forever. Op de planken staan Boots, ClubIN' Club'OUT en Fighting Spirit; drie hiphop dansvoorstellingen die laten zien hoe deze kunstvorm zich als podiumkunst manifesteert. En Dans Magazine verloot 5 x 2 vrijkaarten; 1 avond, 3 voorstellingen die getuigen van grote diversiteit.

Theater Forever vormt de opening van wat de wintereditie van Summer Dance Forever te boek staat en waarvan de twee internationale battles House Dance Forever en de Nederlandse voorronde van Juste Debout de apotheose vormen.

Boots (Nederlandse Premiere)

In Boots brengt choreograaf Philippe Almeida, alias Physs, de Gumboot cultuur uit de mijnen van Zuid Afrika samen met westerse hiphop. Beiden komen voort uit een bewegingen die gemarkeerd worden door strijd en de hang naar bevrijding. Gumboot is het gecodeerde antwoord van mijnwerkers op het verbod op communicatie in donkere en in de regel ondergelopen mijnen. Praten met rubberen laarzen, beter bekend als gumboots, waarmee en passant ook het verbod op drummen omzeild werd. Met Boots presenteert Summer Dance Forever een vervolg op die andere protestdans uit Zuid Afrika, Toyi Toyi, waarmee het festival in Augustus 2016 opende.

ClubIN' Club'OUT

Eric Braflan keert met ClubbIN Club’OUT na de goed ontvangen wereldpremière tijdens Summer Dance Forever afgelopen zomer,  voor de tweede maal terug naar Amsterdam. Een dansvoorstelling waarin een fusie van House, Voguing, Hiphop en Waacking de verschillende club-scenes verkent.

Fighting Spirit (Nederlandse premiere)

In Fighting Spirit van Babson Ousmane Sy stijgen acht danseressen boven zichzelf uit door popping, locking, hype, top rock, new style, waacking, dancehall en verschillende traditionele Afrikaanse dansstijlen te integreren in een voorstelling waarin House de basis vormt en uitdrukking gegeven wordt aan wie en wat zij zijn, de belichaming van een krachtige vrouwelijke karakters.

Winnen?

Vul ons wedstrijdformulier in vóór 28 januari 2017. Vermeld duidelijk dat je 2 vrijkaarten wil winnen voor Theatre Forever in Paradiso. Winnaars ontvangen per e-mail bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.