MEER RUIS van Conny Janssen Danst

Meer Ruis - Conny Janssen DanstWe leven in een ruisende maatschappij waarin we elkaar aantrekken, afstoten, buitensluiten, veiligheid bieden maar ook dwingen. Dat is wat naar voren komt in de dans Meer Ruis van Conny Janssen Danst. Met elf eigenzinnige jonge dansstudenten van Codarts Rotterdam en Tanzakademie Zürich zoekt Conny Janssen naar de rol van groep.

Durf je te kiezen om onafhankelijk te zijn en je eigen keuzes te maken of ga je toch mee met de rest, met wat ‘hoort’? In het stuk zie je de dansers hiermee worstelen en naar zichzelf zoeken. Met felle en krachtige bewegingen afgewisseld door rustige bezinningsmomenten wordt dit mooi verbeeld. Wat de dans extra bijzonder maakt is de prachtige livemuziek van Ming’s Pretty Heroes die perfect past bij de energie van de dans. Haar zang maakt de dans gevoelig en persoonlijker doordat haar zang zo puur klinkt. Er hangt een passende straatsfeer op het podium met kleuren en donkere plekken waarin de dansers bewegen, rennen en stilstaan op zoek naar hun plaats op de wereld.

De dansers zijn alle elf totaal verschillend en stralen hun eigen unieke persoon uit, wat natuurlijk goed past in het thema van het stuk. Ze zijn allemaal aparte typetjes en niet de standaard perfecte danser met allemaal dezelfde afgemeten bewegingen. Dit weerspiegelt onze maatschappij goed.

Kortom vind ik Meer ruis een hele bijzondere en mooie dans. De eigenzinnige dansers, hun mooie bewegingen, het gebruik van energie zorgen samen voor een krachtig geheel met een mooi verhaal.

Wat: Meer ruis – Conny Janssen Danst
Wanneer: 11 april 2012, Parktheater Eindhoven