Little Doll Dance Company- Droom ik?

Little Doll Dance Company-  Droom ik?Vrijdagmiddag, een klein theater in een oude dorpskern. Veertig peuters en kleuters zitten vol verwachting op de grond vlak voor het podium. Op het podium een echte meidenkamer met veel roze en paars en twee danseressen.  Terwijl een oude Franse chanson klinkt, drinkt het meisje thee met haar pop.

Een stem vertelt dat het bedtijd is. De ene danseres die de pop speelt, wordt in een kist gestopt, de andere gaat in bed liggen………en dan barst het los! De pop komt tot leven en danst samen met haar vriendinnetje de leukste droom van haar leven.

Little Doll Dance Company-  Droom ik?

In 35 minuten beleven ze mooie avonturen, allemaal even kleurrijk en tot de verbeelding sprekend. Zo hebben ze tassen vol snoep en eten daarvan tot ze plofdikke buiken hebben –en ja, dansen gaat dan even heel moeilijk!- , ze beleven een onderwater-avontuur waarbij alle kinderen vrolijk tussen de zeepbellen meerennen, een feeërieke vlinderdans en de strijd tussen de wind en de paraplu’s.

Little Doll Dance Company-  Droom ik?
Dit alles op de klanken van zeer uiteenlopende muziek: van klassiek tot Nina Hagen, van chanson tot Smoke City. Dit maakt het voor de ouders ook een heerlijk herkenbare en swingende voorstelling.
De danseressen, Deborah Donker en Janine Versluis, zijn geweldig goed in staat met hun dans, mimiek en lichaamstaal het verhaal te ‘vertellen’ aan hun doelgroep. Juist omdat ze geen ‘kindermuziek’ gebruiken gaat alle aandacht naar de dans en het verhaal.

Little Doll Dance Company-  Droom ik?

De kinderen zijn geboeid van begin tot einde, de voorstelling duurt precies lang genoeg. Het is open en uitnodigend, de kinderen lopen regelmatig het podium op om zeepbellen te vangen of vlindertjes te laten zweven. Dit past moeiteloos in de voorstelling en ze worden in de dans weer naar hun plekje teruggeleid.

Aan het eind is er nog een samenspel met de kinderen, ze krijgen uitleg en mogen mee dansen. En dat is nou precies wat 40 uitgelaten kleuters willen!

Little Doll Dance Company-  Droom ik?

Droom ik? Is een heel herkenbaar verhaal voor de jonge kinderen, prachtig, vrolijk en uitnodigend uitgevoerd door de danseressen van Little Doll Dance Company.

Gezien: Droom ik?  Van Little Doll Dance Company
Choreografie: Tigresa López-García, Muziekbewerking Hassan Ait-Moumad
Foto's Viraj de Silva en A. van Eijsden
Wanneer: 20 april 2012 in Theater Musica in Rotterdam Overschie

Meer inspiratie