Kinderfestival De Nederlandse Klomp

De kinderen dansten met kracht, energie en lef tijdens De Nederlandse Klomp.Op 23 maart in theater Simic te Utrecht vond  voor de tweede keer het internationale kinderfestival De Nederlandse klomp plaats. Aan dit festival namen maar liefst 120 kinderen uit verschillende landen mee, waaronder Mongolië, Rusland, België, Spanje en Nederland.

In de eerste helft van de middag vond een concours plaats, waar een paar groepen en solisten deel aan namen. Vanaf 18:30 was het feestelijke Galaconcert met alle deelnemers. Mira Moreno, voorzitter van Stichting Dans aan de Vliet, was aanwezig als jurylid voor het dansgedeelte en vertelt over haar ervaringen op de dag:

"Ik werd benaderd door de organisatie om als jurylid te fungeren, want behalve dans waren ook circusacts, muziek en zang in het programma gepland. Wat me opviel was het enthousiasme van de jonge deelnemers (gemiddelde leeftijd 6-16 jaar). Ze komen uit het amateurcircuit, maar hun prestaties op het toneel waren boven alle verwachtingen. De kleurrijke kostuums, de afwisselende programma’s met zang en de groepenbij het Galaconcert maakten het feest compleet.”

De kinderen dansten met kracht, energie en lef tijdens De Nederlandse Klomp.“Naast enkele deelnemende groepen waren ook een paar solisten aanwezig, waaronder een gracieus balletdanseresje van 10 jaar en nog een paar jonge ballroomdansers.
De grand prix ging echter naar de groepsact van de Russische groep Radost met hun verbluffende dans ‘Moeder Rusland’.”

“Tijdens het festival werd één ding zeker: geef een kind een podium en je zult zien hoeveel kracht, energie en lef het op zo’n jonge leeftijd al heeft. De avond was zo voorbij, en ik ging naar huis met een mooie herinnering."

De kinderen dansten met kracht, energie en lef tijdens De Nederlandse Klomp.