Home » Reportage
DIFF Dance Centre Zwolle Overrijssel

Vooropleiding DIFF Dance Centre 2018-2019

“Kleinschalig, doelgericht & dynamisch...”

...Dat zijn de drie woorden die je het eerste hoort wanneer je de dansers (en ouders) vraagt naar de Vooropleiding Dans in Zwolle, Overijssel. En daar is Claudia de Rijter, eigenaresse van DIFF Dance Centre heel trots op.

Kleinschalig, omdat wij waarde hechten aan persoonlijke aandacht. Doordat de klassen niet te groot zijn, is het voor het docententeam mogelijk om elke danser, elke les voldoende en juiste aandacht te geven.

Doelgericht, omdat ieder individu zijn eigen doel mag en kan hebben binnen onze Vooropleiding en omdat ons dansseizoen in vier periodes is ingedeeld. Zo staan periode 1 en 3 volledig in het teken van technieklessen, puur om de dansers in korte tijd naar een hoger niveau te tillen zowel in kennis als kunde, deze periodes worden afgesloten met een persoonlijk evaluatie rapport. Periodes 2 en 4 worden de technieklessen voortgezet én werken de dansers met de choreografen aan de groepschoreografieën voor de theatervoorstellingen. Dynamisch, omdat onze Vooropleiding All Round is ingericht. Dansers krijgen les in 5 dansstijlen; klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, urban en improvisatie.

Het docententeam bestaat uitsluitend uit afgestudeerde docenten die naast het lesgeven ook in het uitvoerende werkveld actief zijn. Tevens werken de meeste docenten van de Vooropleiding ook op verschillende mbo en hbo dansopleidingen die ons land rijk is, waardoor zij goed weten wat er gevraagd wordt en waar het niveau van de dansers op moet aansluiten. Doelen en verwachtingen kunnen daardoor goed gesteld en geschetst worden.

Met onze Vooropleiding willen we niet alleen Zwols danstalent aanspreken, maar juist ook de talenten uit de regio, zodat we het niveau van de opleiding hoog kunnen houden. Er zit veel talent in het oosten van het land, we hebben nu dansers uit een straal van circa 60 km vanaf Zwolle, een voordeel is dat we met het OV goed te bereiken zijn. Onze Vooropleiding bestaat sinds 2013 en heeft vanaf het eerste seizoen meerdere dansers mogen afleveren aan verschillende (inter)nationale mbo en hbo dansopleidingen. De eerste dansers studeren nu af en gaan hun dromen waarmaken in het professionele werkveld. “Gaaf, toch?!”

  • Open dag: zaterdag 26 januari 2019
  • Auditiedata: zondag 31 maart 2019, zondag 19 mei 2019

Contactinformatie

  • DIFF Dance Centre
  • Middelweg 400
  • 8031 VX Zwolle

Contactpersoon