Home » Reportage

Urban dansgezelschap Xclusiv Company presenteert nieuwe voorstelling over trots zijn op je roots

Nederland is een land met veel nationaliteiteiten, en dat levert veel moois op! De nieuwe voorstelling Zafer van Xclusiv Company gaat over trots zijn op je roots en openstaan voor andere culturen. En wij mogen 2 kaarten weggeven!

Brug tussen diverse culturen

Zafer neemt je mee op reis! Van de bruisende bazaar in Istanbul naar de kleurrijke markten in Afrika en de levendige straatcultuur in het Westen. Met een spectaculaire combinatie van (urban) dans, muziek, videokunst en spoken word wordt een brug geslagen tussen diverse culturen. Zafer laat zien dat verschillen geen bedreiging, maar juist een verrijking zijn.

Diepe verbondenheid

Je ontmoet Ahmet, Elena, Kofi en nog meer bijzondere karakters, wiens levens onverwacht met elkaar verweven raken. Door hun gewoontes en tradities met elkaar te delen, ontdekken ze een diepe verbondenheid met elkaar.

Trots op eigen cultuur

Zafer betekent ‘zege’ of ‘overwinning’ in het Turks. Voor Xclusiv Company is het een overwinning wanneer je trots bent op je eigen cultuur, maar ook openstaat voor die van een ander!

Kijk voor meer informatie op de website of Instagram

Over Xclusiv Company

Xclusiv Company is een urban dance company uit Rotterdam met roots in de hiphop, street en clubbing cultuur. We maken theatervoorstellingen waarin universele thema’s als identiteit en diversiteit centraal staan. De verhalen die Xclusiv Company vertellen zijn gebaseerd op ervaringen van de dansers, makers en van mensen uit de communities waar iedereen van Xclusiv zelf deel van uitmaakt.

''Op het podium laten we grenzen tussen muziek en dansculturen vervagen en experimenteren we met verschillende stijlen. Het maakt dat onze performances betekenisvol én entertainend zijn voor een breed publiek, waaronder jongeren.''

Kaartjes winnen

Wil je twee kaartjes voor de voorstelling winnen? Doe dan mee met onze winactie!