Home » Reportage
Marlo Fisken. ELLE.

The Movement by ELLE - Danseres Marlo Fisken

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Paaldanseres Marlo Fisken stelt zich vaak voor als acrobate om lastige vragen te voorkomen.

Fisken danst zelf al meer dan 25 jaar en geeft sinds vijftien jaar ook les in dans. Ze heeft dansstijlen van over heel de wereld beoefend. Fisken heeft onder andere diploma’s gehaald in krachttraining, fitness, pilates en yoga. Haar droom was om de hele wereld over te reizen en ze hoopte dat haar danscarrière hierbij zou helpen.

Dromen waargemaakt dankzij paaldansen

Acht jaar geleden probeerde Fisken iets nieuws: paaldansen. Ze kreeg gelijk de smaak te pakken. Flexibiliteit en kracht zijn vereist voor deze creatieve sport. Tegelijkertijd sensueel en beestachtig; Fisken had haar stijl gevonden. Ondertussen heeft ze al verscheidene keren de eerste prijs binnengesleept en reist ze de hele wereld over om les te geven en te dansen. Mensen zijn vaak bevooroordeeld over deze stijl, onterecht volgens Fisken. “Paaldansen kan alles zijn”, zegt ze.

 

Meer inspiratie