Home » Reportage
Melanie Moore. Elle.

The Movement by ELLE – Danseres Melanie Moore

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Melanie Moore is een ster in moderne dans. Zij vertelt ons waar het bij dans écht om gaat.

Moore is geboren in 1991. Ze won het achtste seizoen van het Amerikaanse So You Think You Can Dance. Ze is naast danseres ook actrice en was onder andere te zien in de Broadway productie Finding Neverland. Haar oudere zus inspireerde haar om te gaan dansen. In haar jeugd heeft ze veel musicals gezien, haar favoriet was Aida. Ze was erg door de voorstelling geroerd. Muziek oefent een enorme kracht op haar uit en staat haar daarom ook toe om haar emoties te uiten.

Blijven dansen

Moore bekent dat het soms lastig is om danseres te zijn. Je wordt aangevallen door mensen die je te oud, te jong of te dik vinden. De gestoorde diëten zorgen ervoor dat je menselijkheid verliest en niet meer écht denkt te zijn. Moore herinnert ons eraan dat het belangrijkste aan dans is wat voor gevoel we ervan krijgen. Het gevoel dat Moore’s dansvideo oproept is in elk geval goed. Haar bewegingen zijn betoverend en elegant. De choreografie ziet eruit als een waar kunstwerk dat Moore artistiek schildert met droomachtige pirouettes.

Meer inspiratie