Home » Reportage
Gayatri Bahl. Elle.

The Movement by ELLE – Danseres Gayatri Bahl

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Danseres Gayatri Bahl had last van het tegenstrijdige commentaar van buitenstaanders, totdat ze zich realiseerde dat niemand voor haar kan bepalen wie ze is.

Bahl is geboren in Nashville; een Amerikaanse met een Indiase achtergrond. Behalve danseres is ze ook actrice, producent en entrepreneur. Ze schitterde in verscheidene Bollywood films (onder andere in Let’s Dance) en heeft al langer dan 25 jaar ervaring met optreden. In 2010 heeft ze haar economiestudie afgerond aan Emory University, nadat ze een pauze had ingelast om de aandacht op haar acteercarrière in India te kunnen vestigen.

Een explosie van kleur en beweging

Bahl gebruikt dans als een manier om haar diepste verlangens te uiten. Uit de video blijkt duidelijk dat ze danst met gevoel. Haar pirouettes zorgen voor een explosie van kleur en beweging. Een vrolijk spektakel met een exotische tint.

Meer inspiratie