Home » Reportage
The Movement by ELLE – Danseres Coral Dolphin

The Movement by ELLE – Danseres Coral Dolphin

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Ontmoet ditmaal hiphopdanseres Coral Dolphin. Een danseres wiens enige hoop in de danskunst ligt. 

Danseres Coral Dolphin

Dolphin is geboren en opgegroeid in het hart van Los Angeles, Verenigde Staten. Al op jonge leeftijd werd haar danstalent ontdekt. Elf jaar lang trainde de danseres bij de Debbie Allen Dance Academy. En voor al die jaren ontving Dolphin een studiebeurs voor haar danstraining. De dansschool wordt gerund door de gelijknamige actrice Debbie Allen. Zij haalde grote bekendheid dankzij haar rol in de film Fame. Nadien choreografeerde Allen voor verschillende Hollywood films. Nu geeft Allen met haar dansschool gekleurde dansers een kans op slagen in de professionele danswereld.

De Debbie Allen Dance Academy schoolde Dolphin in verschillende dansstijlen. Erkend voor haar danstalent, kreeg ze ook de kans de wereld af te reizen. Dankzij haar capoeira en acteerachtergrond verscheen Dolphin in verschillende televisieseries, zoals Thats so Raven. De danseres ontdekte haar liefde en talent voor capoeira en verdiepte zich steeds verder in de dansstijl. 

Na het behalen van haar middelbareschooldiploma studeerde Dolphin bij het Ballet Hispanico’s in New York. Na een jaar van hard werken bewees de danseres zichzelf en kreeg ze een contract aangeboden bij het dansgezelschap.

Dans redde mijn leven

Dolphin groeide op als enig kind. Op jonge leeftijd verliet haar vader het gezin, waarna zij alleen bij haar moeder achterbleef. “Het was zwaar om geen vader om me heen te hebben. Mijn remedie was dans. Dat redde mijn leven. Op sommige dagen was mijn moeder er niet, maar dans was er altijd voor me.”