Home » Reportage
Dutch Don't Dance Division op solo's @sea

Solo’s @ the Sea blijft na 10 jaar favoriet van Rinus Sprong

Solo’s @ the Sea van De Dutch Don’t Dance Division keert dit jaar voor de 11e keer terug waarbij choreografie, muziek én het diner laten zich dit jaar inspireren door het thema ‘film’. De première is dit jaar op woensdag 9 mei.

De Dutch Junior Dance Division in De Fuut

Tijdens dit avondvullende programma genieten de gasten van een driegangendiner en een afwisselend repertoire van niet alleen dans maar ook andere theatervormen. De zee, het strand en de zonsondergang zorgen voor een prachtig en altijd wisselend decor. In weer en wind voeren de getalenteerde dansers van De Dutch Junior Dance Division hun solo op in het zand of op het intieme podium in De Fuut. Iedere solo is geïnspireerd op de locatie en het thema.

Rinus Sprong (artistiek leider De Dutch Don’t Dance Division): “Solo’s @ the Sea blijft één van mijn lievelingen in het seizoen. Men moet opboxen tegen de overweldigende schoonheid van het strand, galopperende paarden of een oogverblindende zonsondergang. Dat levert onbetaalbaar theater op….”

danstheater en de Noordzee samen

In 2008 bedachten artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart het concept Solo’s @ the Sea. Hier versmolten zij dans-theater en het prachtige decor van de Noordzee tot één geheel. Sindsdien is Solo’s @ the Sea niet meer weg te denken uit het Haags cultureel seizoen.  

Ga voor meer informatie naar de website van De Dutch Don't Dance Division.

 

Meer inspiratie