Home » Reportage
Dansmavo Schiedam

Opleiding van Dansmavo Schiedam 2018-2019

Bij Dansmavo Schiedam krijg je de kans om een erkend mavo -of kaderdiploma te behalen met dans als zevende vak op het diploma. Je wordt klaargestoomd om door te stromen naar een eventuele vervolg dansopleiding op havo -of MBO niveau. Dansmavo Schiedam is een samenwerking van Mavo Schravenlant XL en Balleten Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. 

Wat maakt Dansmavo Schiedam zo bijzonder?

Het is een opleiding speciaal voor jongens en meiden met een mavo en/of kader niveau en een passie voor dans die hun danskwaliteiten willen ontwikkelen en ontdekken. Dansmavo Schiedam slaat een brug tussen de hedendaagse professionele dansopleidingen en de vele talenten die door het leerniveau nu geen aansluiting hebben bij andere dansopleidingen. Danservaring is een pré, maar niet noodzakelijk, iedereen is welkom.

Bijzonder is dat Dansmavo Schiedam naast de vrijwillige ouderbijdrage geen extra kosten hanteert, wat inhoud dat o.a. de danslessen, danskleding, culturele (dans) uitstapjes etc. bekostigd worden. Dit zorgt er voor dat iedereen een eerlijke kans krijgt om deze dansopleiding te volgen. Het is een multiculturele plek waar een huiselijk gevoel centraal staat en je welkom bent ongeacht waar je vandaan komt.

Hoe ziet Dansmavo Schiedam eruit?

Leerlingen volgen alle reguliere lessen van de mavo of kader lessentabel, met uitzondering van de vakken lichamelijke opvoeding, beeldende vorming en de workshops. De lessen dans bestaan wekelijks gedurende vier jaar uit 2 theorieen 12 praktijklessen van 45 minuten en worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten. Regelmatig doen zij podiumervaring op bij verschillende externe dansopdrachten.

Voor meer informatie of aanmelden voor de auditie kan er contact opgenomen worden via: vanwestenbrugge@mavoschravenlant.nl

Contactinformatie

Dansmavo Schiedam
Van Hogendorpstraat 105,
3118 LG Schiedam

Dansstudio’s
Zoomweg 2, 3123 EP Schiedam
Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam
010 471 00 77
www.mavoschravenlant.nl/dansmavo
Facebook: /dansmavoschiedam
Instagram: /dansmavoschiedam

Auditiedata: 23 februari 2019, 30 maart 2019

Open dagen: 3 december 2018 (Het Wennekerpand, Vijgensteeg 2 Schiedam), 13 februari 2019 (Van Hogendorpstraat 105 Schiedam)